Ana Mihalić
GLORIA DELICIJE

Karmela Vukov-Colić Delicijama otkriva omiljeni blagdanski recept

Putovanja i kulinarstvo dvije su velike ljubavi TV voditeljice Karmele Vukov-Colić koje je uspješno spojila pa je za čestih boravaka u Italiji, osim jezika, svladala i pripremu slanih i slatkih torta te pita.

S obzirom na to da desert smatra kraljem svakog stola, nije čudno što je Karmela Vukov-Colić velika poklonica torte Caprese, talijanske slastice koja je osvojila svijet. Ona tu tortu od badema, čokolade i naranče bez brašna priprema u dvije verzije - klasično s čokoladom, dok je druga s limunom.

- Puno sam vremena provela u Italiji učeći jezik i uvijek sam za dodatni sadržaj uzimala satove kuhanja tamošnjih specijaliteta - otkrila je Karmela za novi broj magazina Gloria delicije. Kako često vodi grupe turista po Italiji, nastoji doznati što više autohtonih recepata za jela koje su gastronomske ikone nekog kraja pa su joj među omiljenim talijanskim jelima focaccia iz Genove te slana pita od povrća.

Ovih blagdana pripremite Caprese s limunom po Karmelinom receptu:

20 dag očišćenih badema, 4 jaja, prstohvat soli, 1 vanilin šećer, korica 1 limuna, 15 dag otopljenog maslaca, 0,3 dl limoncella, 7 dag krumpirovog škroba

Bjelanca sa solju tući u snijeg. U drugoj posudi umutiti žumanca, limunovu koricu, šećer, vanilin šećer. Kad se smjesa zapjeni, dodati mlaki otopljeni maslac i limoncello te na kraju škrob. Lopaticom u tu smjesu lagano umiješati snijeg, a zatim i mljevene bademe te uliti u maslacem premazan kalup dna prekrivenog papirom za pečenje. Peći 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohlađenu tortu ukrasiti komadićima limuna ili mandarina te posuti šećerom u prahu.

Karmela Vukov Colic, mandarine, radionica, Pile  Dubrovnik,  18102018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić

U paketu s novim brojem magazina Gloria ne propustite novo izdanje Delicija koje donose 20 najukusnijih blagdanskih kolača, recept za kraljicu blagdanskog stola - rusku salatu te zvijezde recepte zvijezda kao što su Dino Galvagno, Dinara Kasko, Melkior Bašić, Mirjana Špoljar i Ivan Pažanin.

Linker
13. travanj 2024 19:16