Dimensions Festival promo
Otvorenje Dimensions festivala

Legendarna Grace Jones prvi put dolazi u Hrvatsku!

Grace Jones, jedna od najvećih glazbenica i glumica današnjice te ikona koja je obilježila njujoršku društvenu scenu sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća prvi puta će nastupiti u Hrvatskoj.

Svemoćna i enigmatična Grace Jones nastupit će na otvorenju Dimensions festivala u pulskoj Areni, 30. kolovoza 2017., najavili su organizatori u priopćenju medijima. Nakon prošlogodišnjeg sjajnog koncerta Massive Attacka pred osam tisuća ljudi u originalnom ambijentu pulske Arene, Dimensions festival sprema još jedno monumentalno izdanje. Šesti Dimensions festival otvorit će Grace Jones, intrigantna ikona koja definira glazbu, modu i umjetnost već 30 godina. Poznata po svojoj androgenoj pojavi, jednako kao i po svojoj glazbi, 68-godišnja Grace Jones i dalje je inspiracija je mnogim umjetnicima. Nakon 19 godina pauze vratila se 2009. sa zapaženim albumom Hurricane. Od tada nije prestala nastupati, a na pozornici je jednako originalna i energična kao i na početku karijere.

Uz nastup Grace Jones početak šestog Dimensions festivala obilježit će Moderat, Yussef Kamaal i Moses Boyd. Pozornice na tvrđavi Punta Christo, od 31. kolovoza do 4. rujna, ugostit će više od 80 imena sa samog vrha house, techno, disco, soul i jazz scene. Više informacija o novim imenima koja dolaze na festival ovo ljeto pratite ovdje.

Linker
20. travanj 2024 07:40