Profimedia, Landmark
IMDb objavio popis

Najbolje od 2017: Serije koje ove godine nismo propuštali

Iako se mnogi možda neće složiti s listom - jer redoslijed ne valja ili nedostaje neki od serijala - donosimo one TV serije koje su korisnici IMDb-a nagradili s najboljim ocjenama. Provjerite što morate pogledati, ako još niste!

1. Planet Earth II

Sir David Attenborough i njegov nastavak mini-serije kojom je još 2006. godine očarao svijet našli su se na prvom mjestu po najboljim ocjenama. "Planet Earth II." gledateljima približava prirodu bliže nego ikad, a šest jednosatnih epizoda snimljeno je uz pomoć dronova i druge napredne tehnologije. Uglavnom, dokumentarni film koji oduzima dah.

2. The Punisher

Ove godine napokon je stigla i samostalna priča o antiheroju Franku Castleu, odnosno Punisheru. U glavnoj ulozi je Jon Bernthal koji je taj lik odlično obradio već u drugoj sezoni serije "Daredevil", a u novom projektu možemo nastaviti pratiti Punishera i osvetu za smrt njegove obitelji.

3. The Marvelous Mrs. Maisel

Svi obožavatelji Gilmoreica bili su oduševljeni kada je objavljeno da stiže nova serija kreatorice te hit serije: Amy Sherman-Palladino predstavila je novu dramsku seriju „The Marvelous Mrs. Maisel". Priča prati Miriam Maisel, koju je utjelovila Rachel Brosnahan, ženu iz New Yorka koja krajem pedesetih godina otkrije talent za stand-up komediju koji joj promijeni život. Ona je požrtvovna majka i supruga sve dok je suprug ne napusti zbog druge žene – kada kreće njezina avantura.

4. Dark

Serijal njemačke produkcije u kratkom je roku pronašao svoju publiku, a jedan od razloga je i to što su je svi redom uspoređivali s hit serijalom "Stranger Things". Mračna serija s natprirodnim elementima u svojih je 11 epizoda uspjela oduševiti gledatelje: priča kreće od nestanka dvojice dječaka u jednom njemačkom gradu, a razotkrivanje tog misterija otkriva stvarno neobične događaje.

5. Mindhunter

Producirao i režirao ju je David Fincher, a kriminalistička serija prati priču dvojice FBI agenata koji kasnih sedamdesetih počnu istraživati ponašanje serijskih ubojica i otkrivaju kako okolina utječe na njihovo ponašanje. U pomoć im priskače doktorica psihologije, a na njihov projekt se gleda s velikim čuđenjem - te se čak i skriva od ostalih. "Mindhunter" prati istinitu priču pa je time još zanimljiviji, a u glavnim ulogama su Jonathan Groff i Holt McCallany.

6. Big Little Lies

Naizgled savršeni životi žena ispunjeni misterijima, tračevima, nesretnim brakovima i neprijateljima tema su mini-serije „Big Little Lies“ kanala HBO u kojoj glavne uloge igraju Shailene Woodley, Reese Witherspoon, Nicole Kidman i Laura Dern. Drama je snimljena prema istoimenoj knjizi Liane Moriarty i jedna je od najnagrađivanijih na dodjeli Emmyja ove godine.

7. The Handmaid's Tale

Potresna priča o svijetu u kojem su prava žena svedena na nulu mnoge je prikovala za male ekrane. Ekranizacija romana "The Handmaid's Tale" Margaret Atwood jedna je od onih o kojima se ove godine govorilo. Serijal je bio jedan od najnagrađivanijih na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja, a glavna glumica Elizabeth Moss pospremila je svoj prvi Emmy nakon sedam nominacija.

8. Twin Peaks

Jedan od najintrigantnijih TV serijala svih vremena, kultni "Twin Peaks", ove se godine vratio na ekrane. David Lynch i Mark Frost nisu razočarali vjerne obožavatelje s radnjom koja se nastavlja 25 godina nakon što je stanovnike sjeverozapadnog gradića šokiralo ubojstvo kraljice školskog plesa Laure Palmer.

9. Feud

Nagrađena serija "Feud" dočarava neponovljivu svađu iz zlatnog doba Hollywooda. Redatelj Ryan Murphy u osam je nastavaka prikazao kako su si Bette Davis i Joan Crawford podmetale skandale, otimale muškarce, a na kraju - kako bi spasile karijere - morale surađivati. U glavnim ulogama su Susan Sarandon i Jessica Lange, koje su za svoju glumu bile nominirane za nagradu Emmy.

10. Taboo

Dugo očekivana serija "Taboo" ispunila je sva očekivanja. Već samim time što su producenti Ridley Scott i Stephen Knight ljestvica je bila prilično visoko, a ništa manje zanimanja nije pobudila činjenica da je koncept osmislio glumac Tom Hardy u suradnji s ocem. Popularni glumac u seriji tumači glavni lik, Jamesa Keziaha Delaneyja, koji se nakon deset godina života u Africi vrati u London te saznaje da mu je otac, čiju smrt odlučuje osvetiti, ostavio neobično nasljedstvo.

Linker
19. travanj 2024 08:25