Profimedia, Film Stills
ČETIRI VJENČANJA I SPROVOD

Nakon 25 godina stiže nastavak: Hugh Grant vraća se u hit romantičnoj komediji koja ga je lansirala u zvijezde

Prošlo je 25 godina otkako smo gledali britanskog zavodnika Hugha Granta (58) i elegantnu Andie MacDowell (60) u romantičnoj komediji „Četiri vjenčanja i sprovod“, a sada je potvrđeno kako će se za veliki jubilej filmska ekipa ponosno okupiti i snimiti nastavak, ali u obliku kratkog filma.

Nakon velikog uspjeha reboota filma "Love Actually" prošle godine, u 2019. će nam stići još jedan feelgood klasik – nastavak hita „Četiri vjenčanja i sprovod“ u kojem ćemo ponovno gledati Hugha Granta i Andie MacDowell u glavnim ulogama. Film će biti prikazan u ožujku iduće godine, scenarij je ponovno napisao Richard Curtis, a režiranja će se ponovno uhvatiti Mike Newel.

Uz Hugha i Andie, u filmu ćemo ponovno gledati i ostatak ekipe među kojima su Kristin Scott Thomas, John Hannah, Rowan Atkinson, David Haig, Sophie Thompson i drugi, a pridružit će im se i posebni gosti.

- Svi smo definitivno stariji, pretpostavljam ništa mudriji. Bio je pravi užitak razrađivati što se dogodilo s likovima nakon svih tih godina, a svi će se susresti na petom vjenčanju. Naravno, kao i obično, neće sve ići po planu – izjavio je Richard Curtis. Film "Četiri vjenčanja i sprovod" završio je tako što je Charles, kojeg glumi Hugh Grant, napokon završio s Carrie (utjelovila ju je Andie MacDowell) nakon što je otkazao svoje vjenčanje.

Film iz 1994. godine je snimljen u samo šest tjedana, a na njega je potrošeno manje od tri milijuna funti, ali je tada postao najuspješniji britanski film sa zaradom većom od 245 milijuna dolara. Nagrađen je brojnim nagradama, među kojima su Zlatni globus i BAFTA, a karijera Hugha Granta je bila lansirana i to je jedan od filmova zbog kojeg je postao ikona romantičnih komedija.

Linker
20. travanj 2024 14:15