Film still / publicity still from
Profimedia, Hollywood Archive
Film still / publicity still from
Profimedia, Hollywood Archive

'Agresivno' ide dalje

Netflix otkupio prava na 'Seinfeld' i za njega iskeširao više od 500 milijuna dolara

Nakon gubitka serija "Prijatelji" i "The Office", Netflix je od streaming servisa Hulu otkupio prava na prikazivanje Seinfelda i iskreširao više od 500 milijuna dolara, no fanovi mu zamjeraju što nije uveo i jednu vrlo važnu značajku.

Jedna od mnogima omiljenih serija 90-ih, "Seinfeld", uskoro stiže na Netflix. Popularan streaming servis pohvalio se kako je uspio dobiti pravo na prikazivanje svih 180 epizoda serije od konkurentnog servisa Hulu, nakon što je 2018. izgubio druge dvije popularne serije - "Prijatelje" i "The Office". Prema nekim izvorima, Netflix je za Seinfeld platio puno više od 500 milijuna dolara koje je NBC Universal dao za "The Office" i 425 milijuna dolara koje je Warner Media platio za prava na prikazivanje "Prijatelja" te je u svojim nadmetanjima s drugim streaming servisima bio vrlo agresivan.

Film Still from
Profimedia, Hollywood Archive

Iako su mnogi fanovi oduševljeni što će na Netflixu ponovno moći gledati svoju omiljenu seriju, ipak mu zamjeraju jednu važnu stvar. Naime, Hulu obožavateljima "Seinfelda" trenutno nudi jednu vrlo praktičnu značajku filtriranja gotovo 200 epizoda po specifičnim tagovima vezanih uz popularnost neke epizode i teme koje obrađuju poput, primjerice, prekida, a tu je čak i vodič za početnike.

Međutim, slične značajke nisu dostupne na Netflixu, iako streaming servis neprestano radi na poboljšanju korisničkog sučelja i dodaje nove opcije pa nije isključeno da će u skorijoj budućnosti uvesti spomenute značajke na opće zadovoljstvo obožavatelja "Seinfelda". Serija bi trebala stići na Netflix s početkom 2021. godine.