Bojan Zibar/Press
SA STILOM I OKUSOM

Ovog Bread Pitta nećete se tako lako zasititi - sigurno je da ćete se vratiti po još

Novotvorena pekarnica zanimljivog imena, smjestila se u centru Zagreba, a osim upečatljivog naziva nudi proizvode koji će zadovoljiti svako nepce.

Kruh je danas definitivno puno više od obične namirnice. Varijacija na temu tijesta je bezbroj, a spajanjem naizgled nespojivog i unošenjem nekih posebnih okusa, ukusan rezultat ne izostaje.

Gundulićeva 5, adresa je novootvorene pekarnice pod nazivom Bread Pitt - Bakery & Luncherie, koja ovih dana iznimno plijeni poglede prolaznika. Osim svog upečatljivog naziva, ono što se nalazi kada zakoračite unutra, pravo je osvježenje. Oku ugodan interijer, začinjen moderno-industrijskim uređenjem i pomno odabranim detaljima, savršeno je obogatio jednu od najpopularnijih i najprometnijih zagrebačkih ulica.

Bojan Zibar/Press

Pravo osvježenje

Osim "standardne" ponude, u Bread Pittu možete pojesti španjolske empanade, ali i tradicionalni soparnik i to u nekoliko varijanti, s inćunima ili mozarellom. Omiljene štukle, na ovoj su lokaciji definitivno kraljice okusa, od slanih s tartufima pa sve do onih najslađih, primjerice s borovnicama, a sve rađene u kombinaciji s Veronika mliječnim proizvodima i Harissa začinima.

Danas svi negdje žure i opće je poznato da nemaju svi priliku izdvojiti veliki dio dana za sjedenje na ručku, a upravo u Bread Pittu možete pronaći ukusne spring rolice s piletinom, kozicama ili govedinom, creperolls u varijanti s raznim okusima, primjerice od jagode, jabuke, s nutellom ili za ljubitelje slanih kombinacija, s krumpirom ili gljivama.

Bojan Zibar/Press

Neki novi okusi

U bogatoj ponudi nalaze se i razne salate te nezaobilazni sendviči čija su peciva, kao i sam kruh, spravljeni od najfinijeg brašna i najkvalitetnijih sastojaka. Tijesto za pizzu rađeno je od zero zero brašna, a pizza od crnog tijesta, apsolutni je hit.

Bread Pitt - Bakery & Luncherie, mjesto je na kojem će svatko pronaći nešto za sebe, a možda i otkriti neki novi okus. Pauza za ručak ili bilo koji drugi obrok, sigurno će postati još omiljeniji trenutak u danu.

Bojan Zibar/Press

Linker
19. travanj 2024 13:33