Split, 060716.
Koncert novosadskog kvarteta The Frajle u sklopu manifestacije San sustipanske noci u Splitu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec/CROPIX
Split, 060716.
Koncert novosadskog kvarteta The Frajle u sklopu manifestacije San sustipanske noci u Splitu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec/CROPIX

Frajle u Splitu

Dva koncerta u Lisinskom!

Pobijedite proljetni umor uz The Frajle!

The Frajle u Zagrebu uživaju veliku popularnost, stoga i ne čudi što je prvi koncert u Lisinskom 24. travnja, pod nazivom 'Ljubav na dar', rasprodan mjesec dana unaprijed, a zbog velikog interesa dodan je još jedan koncert, 7. svibnja.

Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča poznatije kao grupa The Frajle svojim obradama osvajaju publiku od 2009. godine.

The Frajle uspijevaju u onome što mnogima ne polazi za rukom – na jednom koncertu podjednako drže publiku napetom izvodeći skladbe u rasponu od ruske ciganske, svojih vlastitih do aktualne pop-rock glazbe. Nastupi The Frajli nisu tek izvedbe pjesama, već interakcija s publikom, neopterećeno uživanje u glazbi te puno pozitivne energije i radosti. Marija, Nataša, Jelena i Nevena ponekad se čine kao kabaretska skupina, čemu pridonosi njihova dojmljiva kostimografija koja ih također čini bitno različitima od ostatka scene.

Već prvi album nazvan „Naš prvi album s putovanja“ izazvao je iznimno dobre kritike a nakon objavljivanja EP-a „A strana ljubavi“ na kojemu su i dvije nagrađivane obrade „Meni trebaš ti“ te „Čukni vo drvo“ The Frajle su osvojile regiju. Njihov nastup na Runjićevim večerima 2013. godine s pjesmom „Meni trebaš ti“ pogledan je na YouTubeu više od 2 milijuna puta! Četvrti album Frajli nosi naziv „Ljubav na dar“ a djevojke su odlučile da sav prihod od prodaje CD-a ide Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na zagrebačkom Goljaku. Na albumu se nalazi jedanaest potpuno novih pjesama i dvije obrade, a u radu na albumu su sudjelovala mnoga poznata imena – Alka Vuica, Vanna, Nikša Bratoš, Vojislav Aralica, Ante Gelo, Leo, Filip Gjud, Fedor Boić, Dragan Brnas Fudo i drugi.

Svojim su višegodišnjim radom potvrdile da su stalna i prepoznatljiva pojava na glazbenoj sceni u čitavoj regiji. Svakim albumom donose nešto novo, ali i zadržavaju ono po čemu su postale poznate, rado slušane i omiljene velikom broju slušatelja. Stoga rasprodan koncert u Lisinskom 24. travnja 2018. uistinu ne čudi, a logično je pretpostaviti da će sudbinu 'rasprodanosti' doživjeti i koncert 7. svibnja.