Neja Markičević/CROPIX/ Hanza media
Zanimljiv program

Počinje još jedno uzbudljivo ljeto na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu

Nakon tri uspješne sezone, Ljeto u MSU u svom četvrtom izdanju predstavlja nesvakidašnju kombinaciju najuzbudljivijeg od glazbe, suvremene umjetnosti i filma, a uz brojne posebnosti i iznenađenja, bogati multimedijalni program ove će godine premijerno uključivati i umjetničke performanse.

Provesti subote u muzeju a ljeto u gradu dugo neće biti ovako primamljivo jer na najposebnijoj pozornici u Zagrebu, krovu MSU-a, već 10. 6. možete računati na Pankrte, najvažniji punk sastav osnovan na ovim prostorima koji od svojih početaka izazivaju kontroverze, a ove godine slave 40. obljetnicu. Nakon koncerta slovenskih legendi, 17.6. uvjerit ćete se zašto se o riječkim rockerima iz Jonathana od njihovog osnutka mogu čuti samo hvalospjevi, dok za sebe kažu da „nisu bend za raju“. „Nema labavo“ bit će 24.6. jer na krovu gostuje, kako ga svi već odreda nazivaju, 'najboljim hrvatskim reperom' Kandžija, u pratnji jednako hvaljenog benda Gole žene. Za očekivati je neočekivano 1.7. uz uvijek osebujnog i neponovljivog Ramba Amadeusa, a nakon njega, na svoje će 8.7. doći poklonici suvremenog elektro-akustičnog pop zvuka začinjenog ugođajem francuske rivijere '50-tih i '60-tih na koncertu Detoura. Uzbudljiva sezona 2017. zatvara se 15.7. kada će se s krova MSU-a čuti taktovi pjesama posebnog gosta iznenađenja!

Uz šest koncerata redom odličnih bendova, već tradicionalno, Muzej suvremene umjetnosti u svom kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona, prikazivat će svake subote, od 18 i 20 sati po jedan film iz ciklusa kina Metropolis. Riječ je o redom hvaljenim filmovima sezone, a raspored projekcija jsaznajte ovdje.

U cijenu ulaznice za koncert i film iz ciklusa Best of Metropolis, Ljeto u MSU uključuje još i posjet izložbi "Braco Dimitrijević – retrospektiva". Retrospektiva u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb obuhvaća sve najvažnije faze stvaralaštva jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu koji je od kraja 1960-ih do danas ostvario iznimnu međunarodnu karijeru. Međunarodni ugled Braco Dimitrijević stekao je fotografskim portretima nepoznatih ljudi, „slučajnih prolaznika“, koje je, uvećane do divovskih razmjera, postavljao u javni prostor po gradovima Europe i Amerike, na pročelja i oglasne ploče - na mjesta inače namijenjena političkim ili reklamnim porukama. Retrospektivna izložba, postavljena na dva kata izložbenog prostora MSU-a, donosi radove nastale od kraja šezdesetih do danas, od Slučajnih prolaznika do najnovijeg slikarskog ambijenta Lascaux 3000.

Jedinstven multimedijalni program Ljeto u MSU, osim koncerata, projekcija filmova iz ciklusa Best of Metropolis te posjeta izložbi Brace Dimitrijevića, ove godine premijerno uključuje i performanse hrvatskih umjetnika. Svake večeri prije samog koncerta, na nekoliko lokacija unutar MSU-a posjetitelji će imati priliku prisustvovati izvedbama hrvatskih performera. Izvedbe će se razlikovati temama i pristupima, stvarajući nove poveznice između pop kulture i suvremene umjetnosti te pružajući novu dimenziju jedinstvenog doživljajnog iskustva zainteresiranim posjetiteljima.

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2017! možete kupiti putem sustava Eventim te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice za svaki pojedinačni koncert je 85 kuna.

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Linker
19. travanj 2024 04:52