Deyan Barić
Izložba Deyana Barića

Pogledajte dojmljivu izložbu koja slavi različitost! Niz slavnih domaćih imena u novom izdanju

Fotograf Deyan Barić okupio je niz poznatih imena domaće javne scene za potrebe izložbe "Raznolikost" koju možete pogledati do 11. srpnja u galeriji Vladimira Horvata u Zagrebu.

"Raznolikost se odnosi na osobine koje ljudi koriste kako bi se potvrdili u odnosu na druge. Izraz kulturna raznolikost može se također odnositi na to da različite kulture poštuju međusobne razlike koje se u globalnom digitalnom dobu usvajaju, miješaju, objedinjuju i doprinose zajedničkom shvaćanju svijeta oko nas", riječi su kojima fotograf Deyan Barić opisuje svoju izložbu. "Raznolikost" se u galeriji Vladimira Horvata može pogledati do 11. srpnja.

Okupio je Barić za potrebe izložbe tridesetak poznatih umjetnika i kreativaca s kojima je kao autor tijekom karijere surađivao. Snimio je tako portrete baletnih umjetnika, voditelja, fotografa, dizajnera, modela, glazbenika, spisatelja, a rezultat je sjajan.

Deyan Barić
Jelena Katarina Kapa, manekenka

Cilj ove izložbe nije pokazati kako smo svi isti. Jer nismo.

"Svatko u sebi nosi drugačije genetsko obilježje, naslijeđeno i mijenjano kroz generacije, vremenom, okolnostima i podnebljem. Sve nas to čini jedinstvenim i raznolikim individuama. Različitima po kulturnom zaleđu sredine iz koje dolazimo, ali jednakima u svojim željama i mogućnostima. Jednakima u svojem pripadanju globalnoj digitalnoj kulturi i civilizaciji koja se opire ksenofobiji. Jednaki u zdravom i nužnom otporu k opresiji i zatiranju ljudskih prava, baš kao i u želji za izričajem i stvaranjem. Za usvajanjem i dijeljenjem ideja, znanja i spoznaja. Jednakima u pripadanju svijetu koji zazire od granica i čini nas jedinstvenima i ravnopravnima. Svijetu u kojem je skoro svatko svakome dostupan brzinom jednog klika mišem, u kojemu skoro više nitko fizički nije udaljen od nas više od jednog dana leta avionom", objašnjava Deyan viziju svijeta i umjetnosti u današnje vrijeme.

Deyan Barić
Petar Krajačić Vilović, fotograf

Inovativni i individualni pristup svakom projektu

Fotograf i grafički dizajner Deyan Barić ima dugogodišnje iskustvo rada i vođenja projekata u nizu domaćih tiskanih medija i digitalnih platformi. "Deyan Barić svakom novom projektu pristupa individualno koristeći širok spektar znanja i interesa koji mu omogućuju transformaciju i prenošenje informacija na zanimljiv i pitak način. Od snimanja u kontroliranim uvjetima studija do korištenja prirodnih datosti eksterijera Deyan Barić suvereno vlada elementima fotografije stvarajući dinamične i intrigantne kompozicije. U okvirima otići korak dalje istražujući pritom inovativne pristupe zadanoj temi šireći pritom dijapazon mogućih načina interpretacije", piše o Bariću muzeologinja i kustosica Sonja Švec Španjol.

Atraktivnu izložbu zainteresirani mogu vidjeti do 11.srpnja u galeriji Vladimira Horvata, na adresi Trg žrtava fašizma 13 u Zagrebu.

Čitajte i:

Nove nade domaće modne fotografije! Manekenke strpljivo pozirale, a rezultat je izvrstan

Žena koja razotkriva (i slavna) lica: 'Nekad snimanje traje i do četiri ujutro, jednom sam se i srušila'

Vrh hrvatske modne fotografije iznikao i iz seminara Fotosofia: mlade nade naprosto oduševile

Fotosofia donosi svjetlo optimizma! Hoyka priprema poseban program za važnu obljetnicu

Linker
19. travanj 2024 11:01