Neja Markičević / Hanza Media
Zabavna avantura

Pridružite se uzbudljivoj Međunarodnoj noći šišmiša u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Ako ne znate gdje provesti subotnju večer, upustite se u zanimljivu avanturu otkrivanja svijeta jedinih letećih sisavaca koje u sklopu Međunarodne noći šišmiša organizira Zoološki vrt u Zagrebu.

Ljubitelji šišmiša će u subotu 31. kolovoza 2019. moći iskusiti pravu malu avanturu u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Naime, tada se obilježava Međunarodna noć šišmiša, a posjetitelje očekuju organizirani obilasci Vrta tijekom kojih će moći naučiti mnoštvo zanimljivih činjenica o jedinim letećih sisavcima.

Promo

Na početku obilaska svi će imati uzbudljiv zadatak potrage za šišmišima pomoću bat-detektora. Nakon toga slijedi edukacija o eholokaciji, načinu na koji se šišmiši kreću prostorom, u malom labirintu kroz koji će vas voditi osluškivanje jeke. Osim toga, upoznat ćete se i najvećim rekorderima u svijetu šišmiša, kako se glasaju ova stvorenja, što jedu i sve ostale zanimljive činjenice.

Promo

Noć šišmiša organizira se u više od 30 zemalja svijeta koje su potpisale Sporazum o zaštiti populacija šišmiša, a građani im mogu pomoći gradnjom posebnih kućica. Kako one izgledaju te kakva skrovišta šišmiši vole, bit će objašnjeno u edukativnom kutku koji Zoološki vrt priprema u suradnji s Parkom Maksimir.

U sklopu programa, kostimirana Maksimirska coprnica raskrinkat će praznovjerja vezana uz šišmiše, a grof Drakula pozirat će sa svima koji žele fotografiju kao uspomenu na Noć šišmiša. U 21 sat očekuje vas mađioničarska predstava Vladimira Štimca, a u restoranu "Kod morskog lava" moći ćete uživati u posebnom jelovniku nadahnutom svijetom šišmiša. Ukupno će biti organizirano osam skupina u koje stane maksimalno 40 osoba pa je broj ulaznica ograničen. Savjetujemo vam da ih nabavite na vrijeme i to na blagajnama Zoološkog vrta.

Linker
25. travanj 2024 00:21