Promo
Promo

Voona

druga godina umjetničkog projekta

Projekt 'Okolo' ukrasio je ulice Zagreba: Ovo su lokacije na kojima vas očekuju zanimljive umjetničke instalacije

Projekt "Okolo" i ovaj tjedan na zagrebačke ulice donosi nove umjetničke priče – keramičke minijature Maše Barišić, anti-stress plakat Pavla Kuharića, skulpturu od svile Ide Blažičko, veliki podni mural Borisa Bare, zelenu interaktivnu intervenciju Botanika i svjetlosnu landscape instalaciju Javiera Riere.

Ovotjedna šetnja Zagrebom u potrazi za novim urbanim intervencijama započinje u Tomićevoj ulici gdje će se pogled zaplesti u skulpturu od svile "Blossoms" Ide Blažičko. Potom se kod stepenica koje vode do Uspinjače, doslovno u prolazu, možete osloboditi stresa zahvaljujući "Pop It" instalaciji Pavla Kuharića, a u Vitezovićevoj ulici na Gornjem gradu posjetite "Susjede" Maše Barišić.

Malo izvan strogog centra grada, na igralištu iznad Dubravkinog puta nalazi se mural Borisa Bare na koji će najbolji pogled imati ptice, dok će Botanike zazeleniti Glavni željeznički kolodvor. Petak, subotu i nedjelju navečer provedite u društvu španjolskog majstora landscape svjetlosnih instalacija Javiera Riere koji će na jedan poseban način osvijetliti krošnje parka Ribnjak.

Promo

Javier Riera

 

Promo

Javier Riera

 

Drugo izdanje projekta Okolo započelo je 17. kolovoza te su od tada ulice grada postale bogatije za niz umjetničkih instalacija i urbanih intervencija, poput "Spavajućeg diva" francuskog street art para Elle&Pitra i brojnih simpatičnih uličnih minijatura Michaela Pedersona.

Promo

Michael Pederson

Promo

Michael Pederson

 

Svoj umjetnički trag po Zagrebu ostavili su i Mane Mei i Pavao Kuharić sa interaktivnim intervencijama koje nam poručuju da se nikada ne zaboravimo igrati. Zahvaljujući Biljkoborcima i Vooni, tu su i male zelene i vunene intervencije koje su u suradnji s nepravilnostima grada stvorile ljepše uglove, zidove, pločnike, a tu je i Knjiga ljubavnih žalbi u koju se možete požaliti na ljubav i okrenuti novu stranicu u životu. Boris Bare vratio nas je u djetinjstvo balonom u Vlaškoj ulici, a ako poželite leći na travu i pročitati koju dobru knjigu, uvijek možete svratiti do Kućica za knjige na Vranicanijevoj poljani.

Promo

Voona

Promo

Knjiga ljubavnih žalbi

 

"Kada se u hodu susretnete s nekom duhovitom minijaturom, interaktivnom instalacijom ili velikim muralom, to će vam zasigurno uljepšati dan i učiniti svakodnevicu drugačijom. Upravo je taj spontani ulični susret umjetnosti i prolaznika, taj moment iznenađenja koji se dogodi u tom trenutku i neka ljepša slika grada koju nosite dalje sa sobom, ono što smo željele postići ovim projektom", kazale su organizatorice Nas dve (Ana Mikin i Tina Kovačiček).

Promo

Ella & Pitr