Reese Witherspoon na dodjeli Emmyja
 Getty Images
Još jedan projekt

Reese Witherspoon ne staje: Stiže još jedan projekt koji će oduševiti ljubitelje serijala 'Big Little Lies'

Ako ste voljeli 'Big Little Lies' i 'Gone Girl' bit će ovo serijal za vas! Iako je svi doživljavaju prvenstveno kao glumicu, ona se u posljednjih nekoliko godina isprofilirala i kao vrsna producentica.

Vjerojatno više od ikoga trenutačno u Hollywoodu možemo računati da će Reese Witherspoon biti ta koja će popularne knjige ekranizirati i pretvoriti u prave filmske ili televizijske hitove. Sve je počelo još 2012. godine kada je njezina producentska kuća udružila snage s 20th Century Fox i kupila prava na ekranizaciju knjige "Gone Girl" Gillian Flynn. Witherspoon u tom filmu nije niti glumila, već je zadužila holivudskog glumca Bena Afflecka i glumicu Rosamund Pike da igraju glavne uloge, te Davida Finchera da sve režira. Film iz 2014. je doživio veliki uspjeh: prihvatila ga je publika i kritika te je čak bio nominiran i za nagradu Oscar.

Veliki uspjeh ponovila je s još jednom ekranizacijom. Odlučila je u suradnji s glumicom Nicole Kidman na malim ekranima prikazati roman „Big Little Lies Liane Moriarty i ponovno ostvarila uspjeh. Njezina mini-serija već je osvojila nekoliko Emmyja, a ove nedjelje vidjet ćemo hoće li im se ostvariti i dobitak Zlatnog globusa. U tom serijalu glumi jednu od glavnih uloga, baš kao što je odigrala glavnu ulogu u filmu „Wild“ (2014) koji se temeljio na memoarima.

Najavljen je i novi televizijski projekt na kojem surađuje s Jennifer Aniston, a ima prava i za ekranizaciju knjiga Truly Madly Guilty, također Liane Moriarty, te „Luckiest Girl Alive“ Jessice Knoll.

Uz sve te projekte koje već ima u planu, najavila je još jedan – također ekranizaciju. Planira roman „Are You Sleeping“ Kathleen Barber pretvoriti u serijal u kojem će glavnu ulogu imati oskarovka Octavia Spencer. Priča prati Josie Buhrman, ženu koja pokušava svoju strašnu prošlost ostaviti iza sebe nakon što joj je otac ubijen, majka se pridružila kultu, a blizanka je izdala. Nakon što je počela voditi koliko-toliko normalan život, prošlost se vraća kada okolnosti ubojstva njezinog oca budu istraživane u kriminalističkom podcastu koji postane viralan.

Linker
24. travanj 2024 20:21