Goran Mehkek / CROPIX
ne propuštamo ga

Šalabahter za Interliber: Svi izlagači koje ne želimo propustiti na jednom mjestu

Otvoreno je 42. izdanje sajma knjiga i učila u Zagrebu, Interliber. Predstavit će se 380 izlagača iz 13 zemalja, a kao i svake godine, očekuje nas veliki broj zanimljivih izlagača, promocija novih djela i popratnih sadržaja koje ne želimo propustiti. Na jedno smo mjesto zato okupili one najzvučnije koji su pred nama.

Otvoreno je 42. izdanje sajma knjiga i učila u Zagrebu, Interliber. Predstavit će se 380 izlagača iz 13 zemalja, a kao i svake godine, očekuje nas veliki broj zanimljivih izlagača, promocija novih djela i popratnih sadržaja koje ne želimo propustiti. Na jedno smo mjesto zato okupili one najzvučnije koji su pred nama.

Međunarodni sajam Interliber odvija se tradicionalno na zagrebačkom Velesajmu, na četiri lokacije: u dvorani na galeriji paviljona 5, na pozornici u paviljonu 6, u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma te na otvorenom. Izdvojena tema ovogodišnjeg 42. Interlibera je "Znanje i učenje", čemu su posvećeni petak i subota. Utorak je bio prvi dan sajma, a upravo se za vikend očekuje najveći broj posjetitelja.

Već od danas možete posjetiti zanimljive promocije, poput one s Anđom Marić koja će predstaviti svoju novu slikovnicu "Rigo Janči" - istinitu priču o siromašnom dječaku koji postaje poznati glazbenik, a pokazuje kako se ustrajnošću i učenjem postižu veliki rezultati. Predstavljanje je u šestom paviljonu zagrebačkog Velesajma s početkom u 18 sati. Slikovnicu će predstaviti i Lana Roje, naziva "Ribe na drveću".

Hoću knjigu
Slikovnica Anđe Marić, 'Rigo Janči'

Od 18 sati u petom paviljonu možete se družiti s autoricom Julijanom Matanović, povodom nove knjige "Ljuta godina : Zapisi internetske novakinje". Radi se o zbirci dnevničko-esejističkog prosedea, intimističkih crtica i vrlo delikatnih ispisivanja svakodnevice.

Četvrtak prolazi u znaku naših poznatih glazbenika, točnije rokera. CMC predstavlja monografiju Gorana Bareta, "Budi ponosan", autora Aleksandra Dragaša s početkom u 19 sati, a prije njega povodom dvadeset godina na sceni promociju ima i grupa Vatra, u 18 sati u šestom paviljonu, a organizator je Rockmark. "Dvadeset godina s preprekama", naslov je biografske knjige o našoj rock grupi.

Od 18 sati u petom paviljonu Maša Kolanović predstavlja "Moje knjige", s posebnim osvrtom na nikad predstavljenu "Jameriku", knjigu u kojoj je autorica svoje iskustvo i putovanje u Ameriku pretočila u stranice.

Zagreb, 290519.
Masa Kolanovic, profesorica knjizevnosti na Filozofskom fakultetu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX
Maša Kolanović

Autorica Sonja Smolec u petak u 15:30 sati predstavlja dječju slikovnicu o najpopularnijem ljubavnom paru u Hrvatskoj - Malenoj i Klepetanu. Istog dana u 18 sati autorica Marina Mlinarević predstavlja dugoočekivanu knjigu Bukača, u izdanju Buybooka. Riječ je o iskrenom i potresnom djelu koje donosi priču o propasti jednog društva, obitelji, rušenju iluzija, licemjerju te stigmatizaciji.

'Bukača' Martine Mlinarević

Pratitelji rada i djela pisca Brune Šimleše u petom paviljonu u subotu 16. studenog mogu doći na promociju nove knjige s njegovim potpisom, "Kako zavoljeti sebe", u 11 sati prijepodne. Novo djelo najpoznatijeg hrvatskog autora o samopomoći postavlja brojna pitanja - Kako razviti ljubav prema sebi, a da ne postanete egoistični i narcisoidni? Kako pozitivno misliti, ali bez ružičastih naočala? Kako se riješiti strahova i pomiriti se s prošlošću?, na koja autor daje odgovore.

Hoću knjigu
'Kako zavoljeti sebe' autora Brune Šileše

Zadnjeg dana našeg najpoznatijeg sajma knjiga, u nedjelju CMC predstavlja Vannu, od 17 sati u šestom paviljonu, a zanimljivo će biti i predstavljanje knjige "Hod u zagrebačkim cipelama", autorice Branke Hlevnjak i dizajnerice Vlaste Jarnjak u 14 sati. U povijesti hrvatskog dizajna, vrlo se malo zna o pionirima ovoga posla, a autorica predstavlja Vlastu Jarnjak koju poznajemo kao samostalnu umjetnicu, a ova knjiga otkriva ju kao industrijsku dizajnericu i kreatoricu ženske i dječje obuće u Tvornici obuće Astra i Tvornici dječje obuće Zagreb.

Linker
26. travanj 2024 16:05