The End of the f***ing world
OSVOJILA PUBLIKU I KRITIČARE

Serija o kojoj svi govore: Ovo nije samo još jedna priča o tinejdžerskoj ljubavi

To nije priča o tinejdžerskoj ljubavi na kakve smo navikli što je jedan od razloga velikog interesa za neobičan serijal koji je osvojio gledatelje.

O serijalima se priča jednako ili čak i više nego o filmovima i svako toliko se nađe jedan "koji morate pogledati". Ovog puta radi se o "The End of The F***ing World" koji je sve samo ne običan tinejdžerski serijal.

Nakon što je predstavljen široj publici na Netflixu, "The End of the F***ing World" uspio je u onome što rijetko kome uspije. Na Rotten Tomatoesu, jednoj od najpoznatijih stranica za ocjenjivanje filmova, ostvario je rejting od 100 posto na temelju ocjena kritičara, a svidio se 95 posto publike.

Radi se o projektu koji se temelji na stripu Charlesa Forsmana: prati tinejdžere Jamesa (Alex Lawther) i Alyssu (Jessica Barden) koji ne osjećaju pripadnost sredini u kojoj odrastaju i kreću na put kako bi pronašli njezinog oca. No, oni su sve samo ne obični tinejdžeri koji se žele pobuniti protiv roditelja i škole. On od malena osjeća potrebu da ubija i sam sebe naziva psihopatom te je odlučio da je došlo vrijeme za prvu ljudsku žrtvu. Pretvara se da se zaljubio u nju kako bi postigao svoj cilj i tu kreće njihovo putovanje.

Britanski serijal ima samo osam epizoda koje traju po 20 minuta pa je zapravo idealan za "odgledati u komadu", a već se postavljaju i pitanja o mogućoj drugoj sezoni – koju bi mnogi voljeli gledati.

Linker
19. travanj 2024 22:05