©Warner Bros/courtesy Everett C
U PREGOVORIMA

Stiže još jedan nastavak filmskog hita 'Matrix'

Studio Warner Bros. planira remake kultnog klasika iz 1999. godine, a brojni obožavatelji znanstveno-fantastičnog filma "Matrix" odmah su se zapitali vraća li se Keanu Reeves kao haker Neo.

Originalni film i njegova dva nastavka napisali su i režirali braća Andy i Larry, koji su danas sestre Lily i Lana Wachowski, u ulozi producenta bio je Joel Silver, dok su glavne uloge tumačili Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss i Hugo Weaving.

Ipak, čini se kako se u novom nastavku, odnosno rebootu filma, nitko od njih neće vratiti. Studio Warner Bros. ne želi surađivati s producentom Silverom, iako im je on suradnju predložio, jer je na glasu kao problematična osoba koja ne zna raspolagati budžetom, dok za sestre Wachowski nije poznato jesu li zainteresirane za nove nastavke s obzirom na to da su od samog početka u planu imale trilogiju. U ovom trenutku nisu uključene u razmatranje opcija za ponovno pokretanje franšize, a ako se one ne vraćaju, ne vraća se ni glumac Keanu Reeves. On je, naime, na promociji svojeg novog filma "John Wick: Chapter 2" izjavio kako bi rado reprizirao ulogu hakera, ali samo ako će ponovno priču napisati i režirati duo Wachowski.

-->

Slavni glumac je upravo zahvaljujući hitu "Matrix" i njegovim nastavcima postao jedan od najbogatijih holivudskih glumaca, a znanstveno-fantastični film bio je 1999. godine inovativan i vizualno spektakularan. Sadržavao je neke od najodvažnijih akcija viđenih do tada na ekranima te brojne specijalne efekte, a nagrađen je s četiri Oscara.

Neko vrijeme se govorilo o adaptaciji filma u televizijski serijal, ali studio Warner Bros. se više vodi uspješnim modelom Disneyja i njihovim filmom "Star Wars" te želi ponovno vratiti u život popularnu franšizu.

-->

Linker
20. travanj 2024 09:12