la vie facebook
Il était une fois… la vie

Svi ga se sjećamo: Kultni crtić o ljudskom tijelu od sad možemo gledati na Netflixu

Animirana serija o ljudskom tijelu, skraćeno nazivana "La vie", mnogima je bila omiljen crtić krajem 80-ih i početkom 90-ih. Zbog maštovitog prikaza složenih procesa u ljudskom organizmu kroz simpatične likove na nju su se "navukli" i odrasli. Ako vas puca nostalgija pri samom spomenu ove serije, dobra je vijest da je ponovno možete gledati i to na Netflixu.

Jedan od omiljenih crtića klinaca krajem osamdesetih i devedesetih bio je francuski "Il était une fois… la vie", kod nas preveden kao "Bilo jednom… ljudsko tijelo". On nam je na zanimljiv i slikovit način objašnjavao biološke i kemijske procese koje se odvijaju u ljudskom tijelu uslijed, primjerice, bolesti, uzbuđenja, povreda te međusoban odnos ljudi, životinja i prirode.

Radnja ovog obožavanog crtića vrtjela se oko mladića Pierrota i njegovih prijatelja koji su, odrastajući, otkrivali svoje tijelo, a svi procesi prikazani su kroz animirane likove u ljudskom obliku, poput glavnog Maestra koji predstavlja mozak i njegovih suradnika Stanica, eritrocita, odnosno crvenih krvnih zrnaca, koji nose kisik na leđima i putuju kroz krvne žile, ali i zločestih Virusa i Bakterija koji stalno prijete našem organizmu.

Edukativan crtić, prvenstveno namijenjen djeci, budno su pratili i odrasli, a od sada ga vi i vaši klinci možete gledati na Netflix streaming servisu.

Linker
11. travanj 2024 13:40