Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia
izbor redakcije

Top 10 filmova 2019. godine: Naslovi koji su nas ove godine držali pred ekranima

Filmska ostvarenja koja se mogu svrstati i u najbolje filmove prošlog desetljeća, nastavci filmova koje smo dugo čekali i filmovi koji su nas iznenadili nalaze se na listi najboljih 2019. godine. Vodeći se filmskom kritikom, ocjenama na online stranica i reakcijama publike, ovih 10 naslova stavite na svoju listu filmova koje želite pogledati, ako već niste.

Parasite

Film koji je pokupio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu, i zaradio ovacije od devet minuta djelo je južnokorejskog redatelja Bong Joon-hoa i pravo osvježenje na sceni kroz koji je slojevito prikazan sve veći jaz između bogataša i siromašnih. Crna komedija prati siromašnu obitelj koja postaje dio neočekivanog incidenta i kroz cijeli film drži vas prikovanima za ekran.

Marriage Story

Redatelj Noah Baumbach uspio je prikazati obiteljske i ljubavne odnose na nevjerojatan način, pa je ovaj Netflixov film o bračnom paru koji se rastaje, no ujedno pokušava i održati obitelj na okupu jedno od najboljih filmskih dostignuća godine. Adam Diver i Scarlett Johansson u glavnim su ulogama ove emotivne drame koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

The Joker

Priča o glavnom negativcu DC svijeta obilježila je 2019. godinu, glumca Joaquin Phoenix postavila kao favorita za najbolju glavnu ulogu 2019. i potpuno oduševila kritiku i publiku. Puno riječi o filmu nije potrebno, a ako ga niste pogledati, neka vam se svakako nađe na listi.

Promo
Joaquin Phoenix u filmu Joker

Once Upon A Time In Hollywood

Deveti po redu film Quentina Tarantina dugo se iščekivao na velikom platnu i nije razočarao obožavatelje. Iako su mu neki zamjerili trajanje od gotovo četiri sata i usporenu radnju, svi oni koji poznaju rad redatelja nisu bili iznenađeni, a film se nalazi na svim popisima najboljih u protekloj godini. Na setu se se okupile i velike face Hollywooda - Brad Pitt, Leonardo Di Caprio, Margot Robbie, Al Pacino...

Margot Robbie 
Once Upon a Time in Hollywood (2019)  
*Filmstill - Editorial Use Only*, Image: 481099369, License: Rights-managed, Restrictions: Filmstill // HANDOUT / EDITORIAL USE ONLY!
Please note: Fees charged by the agency are for the agencyÕs services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material. Images should only be used for editorial purposes by newspapers or magazines or websites in connection with the event/movie (etc). E.g.:
Real Name as Character Name in Film Title (year)
No other use is authorized.
Filmstill // HANDOUT / EDITORIAL USE ONLY!
Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material. Images should only be used for editorial purposes by newspapers or magazines or websites in connection with the event/movie (etc). E.g.:
Real Name as Character Name in Film Title (year)
No other use is authorized., Model Release: no, Credit line: Image  Capital Pictures / Film Stills / Profimedia
Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

The Irishman

Holivudska opsjednutost mafijaškim bandama još se jednom potvrdila u ovom Netflixovom filmu. The Irishman je okupio Al Pacina, Roberta De Nira i Joea Pescija - najpoznatije i najbolje glumce koji su poznati po mafijaškim ulogama. Poslastica za svakog istinskog obožavatelja ovoga žanra.

Avengers: Endgame

Velika završnica priče o junacima MSU-a u svibnju, odnosno u 11 dana od prikazivanja pretekla je zaradu od čak 2 milijarde dolara i tako postao peti film u povijesti kojem je to pošlo za rukom. Jedan je to od najisplativijih filmova u povijesti o kojem se najviše pričalo u 2019. godini.

The Lighthouse

Willem Dafoe, Robert Pattinson i Valeriia Karaman glumci su crno-bijelog filma radnjom smještenog u Novu Englesku 1890-ih. Riječ je o horor filmu redatelja filma "The Witch", a prati dvojicu čuvara svjetionika. Na Rotten Tomatoesu, film je imao pozitivnu ocjenu od 94 posto te 114 recenzija, a kritika ga je pohvalila i opisala kao mračan film i nestvaran pad u ludilo. Smjestili su ga između filmova "The Shining" i "Moby Dicka" te naveli kako zaista prikuje za stolicu, ali ne u klasičnoj maniri horor filma koji vas hvata na prepad.

Toy Story 4

Jedan od najboljih i najpoznatijih franšiza u svijetu animiranih filmova dobio je svoj četvrti nastavak ove godine i sva nas ponovno vratio u dane djetinjstva. Pixar je odradio posao na očekivanoj razini i u 2019. nas razveselio novim avanturama omiljenih junaka.

Midsommar

Ljetni festival u Švedskoj za jedan par se pretvara iz idiličnog odmora u bizarno i puno nasilja natjecanje vođeno poganskim kultom. Još jedan zapaženi horor koji ne dolazi kao klasični horor film, već baš kao i "The Lighthouse", i ostvarenje "Us" prošle godine, pažnju gledatelja drži napetom i kvalitetno građenom radnjom.

MIDSOMMAR, standing: Isabelle Grill, 2019., Image: 455787191, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Everett Collection / Everett / Profimedia
Everett Collection / Everett / Profimedia

Knives Out

Glumačku postavu filma čine poznata i manje poznata imena - Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, LaKeith Stanfield, Katherine Langford, Noah Segan, Edi Patterson, Riki Lindhome, Jaeden Martell i Christopher Plummer. Svima je zajednička jedna stvar, u ovome filmu će vas zasigurno nasmijati. Kritika je pohvalila "Knives Out", kazavši za film da podsjeća na one stare dane kada ste se u kinu zaista smijali. Vrijedi pogledati ako ste ljubitelj dobre komedije i kriminalističke drame.

Linker
19. travanj 2024 18:45