Let it Snow

Top ideje za poklone u zadnji tren

  • Autor:
    • Promo

Vrijeme Adventa, potpuna blagdanska ludnica zavladala je gradom, a obuzela je i nas. Sa svih radio postaja sviraju najdraže božićne pjesme za vrijeme radnog vremena, a kada je posao odrađen – kreće se na Advent u grad. Omiljena ruta počinje od Frankopanske ulice gdje izlozi i ukrasi upotpunjuju božićnu čaroliju, a prije potpune gužve, vrijeme je za polaganu kupovinu božićnih poklona. Ove godine sam odlučila svojim najbližima i najdražima pripremiti najslađi Božić do sada. Šetnja Ilicom me odvela i do Kraš Choco bara u kojem tražim malo slatkog osvježenja, ali i zagrijavanja jer su temperature vani počele opako padati.

Sjedam na svoje omiljeno mjesto lijevo od ulaza i razmišljam čime ću ugrijati svoje ozeble ručice i želudac koji žudi za nečim slatkim. Izbor je toliko velik da mi nije jednostavno odlučiti se, ali ipak biram kraljicu – tortu Bajaderu. Ljudi dragi, svaki zalogaj je kao jedna neodoljiva čokoladna rapsodija i pred očima mi se vrte scene iz baleta Bajadera. A jeste li znali da je ova najpopularnija Hrvatska pralina zapravo svoje ime dobila po egzotičnim plesačicama iz Indije? Da, njihove kretnje su toliko zamamne, baš kao i okus koji na savršen način ujedinjuje badem, lješnjake i čokoladu što je bila i inspiracija za naziv praline.

 

I dok uživam u svojoj torti od Bajadera, skeniram ponudu koja se nudi za poklone i shvaćam kako upravo ovdje i sada mogu riješiti sve svoje probleme potrage za poklonima. Šarmantan set Bajadera dolazi u posebnom blagdanskom aranžmanu. Raskošna porculanska šalica s tanjurićem ili pladanj oslikani su motivom prugaste praline, a u paketu se, naravno, nalaze i te kremaste egzotične slastice. Biram set sa šalicom za mamu, a ovaj s pladnjem za šeficu jer ne znam koja više uživa u detaljima za stan, a paralelno i u slasticama. Zatim vidim ponudu ručno rađenih pralina koje dolaze u famoznom pakiranju i idealne su za kolegu s posla, ali najviše oduševljenja u meni izazivaju čokolade koje su mi obilježile djetinjstvo. Kultni Runolist i Trijumf dolaze u zajedničkom pakiranju, a ja sam u jednom poklonu sredila poklon za brata i njegovu suprugu koji neumoljivo spominju Runolist na svakom nedjeljnom ručku. Da, najbolja sam sestra i bezobrazno koristim priliku i odmah uzimam dva pakiranja, dobro će doći kad ću moljakati brata za prijevoz s jedne strane grada na drugi.

 

S najboljom prijateljicom imam dogovor kako ove blagdane nećemo kupovati nikakve dramatične poklone, nego zanimljivo cvijeće ili biljku. Ali s obzirom na to da sam okruženo teškim čokoljupcima, za nju nalazim savršen dar – raskošni buket napravljen od Griotta! Gledam i ne vjerujem, izgleda fantastično, a znam da ni jedna ''ružica'' neće ostati kao ukras. Za sam kraj, razmišljam što uzeti tati jer je njegov ukus u čokoladi zaista šarolik. Odluka pada na Fontana Ledene kocke jer obožava kombinaciju tamne čokolade i mente, a uzimam najveću kutiju u ponudi jer znam da ću mu ja pojesti pola. Ali tatina ljubav prema jedinoj kćeri je neizmjerna, tako da znam da se neće ljutiti…

 

Torta je pojedena, pokloni kupljeni, a ja uz zvukove ''Let It Snow'' elegantno i bezbrižno nastavljam svoju šetnju Ilicom.                                        

Tagovi