Promo
FESTIVAL NOVOG CIRKUSA

U studenom dva tjedna suvremenog cirkusa!

Festival novog cirkusa stiže programski bogatiji nego ikad! Od 10. do 24. studenoga zagrebačka će publika svjedočiti dvotjednom bijenalu suvremenog cirkusa, s čak dvanaest predstava iz raznih europskih zemalja! Ulaznice u Zagrebačkom kazalištu mladih, Sceni Travno, Maloj sceni i Teatru &TD već su u prodaji!

Na jedanaesto izdanje Festivala novog cirkusa umjetnici stižu iz Francuske, Belgije, Velike Britanije, Rusije, Španjolske, Švedske, Finske i Hrvatske! Čak pet predstava imat će u Zagrebu svoje međunarodne premijere, čime FNC još jednom brani poziciju festivala koji nameće trendove u širokom europskom kontekstu. O tome svjedoči i podatak da je već četrdesetak programatora cijenjenih međunarodnih festivala i institucija najavilo dolazak u Zagreb i gledanje ovih predstava iz prvoga reda!

Osim značajnim postotkom premijera, 11. FNC može se pohvaliti i velikim brojem vlastitih koprodukcija; u čak sedam predstava Festival novog cirkusa pojavljuje se kao koproducent, čime i dodatno pokazuje svoju posvećenost ovom progresivnom umjetničkom žanru.

Promo
Barely Methodical Troupe

Prvi put na domaće kazališne daske stupa suvremena britanska akrobatska grupa – nagrađivani Barely Methodical Troupe otvorit će festival 10.11. u ZKM-u predstavom "Bromance“! Značajni dio programa u ZKM-u i na Sceni Travno zauzet će vrsni solisti: Alexander Vantournhout (goli belgijski akrobat), Nata Galkina (ruska žonglerka nogama), Lana Paić (hrvatska manipulatorica sjekirama), Miguel Gigosos Ronda (rasplesani španjolski žongler), te Angela Wand (švedska klaunica koja to nije). Pomaknutu suvremenu klauneriju branit će i kolektivi, jedan francuski (Cridacompany u Travnom) i jedan hrvatski (Triko Cirkus Teatar u Maloj sceni). Splitski ROOM 100 će pak svoja akrobatski izobličena tijela predstaviti u potresno ozbiljnoj ispovijedi u Teatru &TD. Festival će zatvoriti domaćoj publici dobro poznati prvaci suvremene finske iluzije – WHS nastupit će s u Kulturnom centru Travno s dvije predstave koje spajaju magiju, video, ples, barokni teatar i punk koncert!

Osim samih predstava, Festival novog cirkusa organizirat će i konferencijske te radioničke programe u kulturnim centrima Pogon i Ribnjak.

Ulaznice za predstave prodaju se na blagajnama pojedinih kazališta te putem sustava ulaznice.hr, po cijeni od 40 do 70 kuna! Komplet ulaznica za svih 12 predstava iznosi 300 kuna! Informacije o prodaji ulaznica, kao i detalje cijelog opsežnog programa možete pronaći na internetskim stranicama festivala.

Festival novog cirkusa organizira udruga Mala performerska scena, uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture, Turističke zajednice Grada Zagreba, Francuskoga instituta, te drugih partnera.

Linker
20. travanj 2024 05:37