VRT U KUHINJI

Uz novi broj Glorije ne propustite na dar knjižicu s kojom ćete dom pretvoriti u povrtnu oazu

Raw uncooked organic green asparagus, bunch of coriander herbs and fresh mint in glass jars on white kitchen table with grey texture wall as background Copy space. (Photo by: Natasha Breen/REDA&CO/UIG via Getty Images)
UIG via Getty Images
Za samo nekoliko dana i uz minimalno ulaganje svoj dom možete pretvoriti u povrtnu oazu u kojoj će rasti rotkvica, mrkva, klice, rajčica, pa čak i krumpir...

Elizabeth Millard iskusna je američka farmerica i promotorica ekološkog i održivog uzgoja hrane, koja vas u svojoj knjizi Vrt u kuhinji, kod nas objavljenoj u izdanju Planetopije, poučava kako da u vlastitom domu uzgojite zelene izbojke, klice, ljekovito bilje, gljive, rajčice, ciklu, mrkvu, paprike pa čak krumpire.

Na svojem imanju Bossy Acres u Minnesoti okuplja stotinu članova i posve ga podupire i financira zajednica (CSA). Njihova farma svojim ekološkim proizvodima opskrbljuje članove i lokalne restorane, a sve to s ciljem razvoja snažnog i održivog sustava uzgoja i plasmana zdrave hrane.

Elizabeth Millard često vodi radionice o vrtlarstvu, kao i o fermentaciji i kuhanju sa sezonskim namirnicama. Kao urednica lokalne internetske stranice posvećene održivoj proizvodnji hrane, Simple Good and Tasty, potiče čitatelje da se povežu s brojnim nacionalnim proizvođačima ekološke hrane, neprofitnim agencijama isl., a kako bi dodatno promicala važnost zdrave hrane i održivog uzgoja.

Uz to što je vlasnica farme, što je učiteljica i urednica, autorica je članaka objavljivanih u časopisima kao što su Hobby Farm Home, Experience Life i Urban Farm, te mnogih drugih publikacija, a mi vam, uz novi broj magazina Gloria, donosimo knjižicu s nekoliko najboljih poglavlja zahvaljujući kojima ćete svoj dom pretvoriti u povrtnu oazu.

Tagovi