UIG via Getty Images
VRT U KUHINJI

Uz novi broj Glorije ne propustite na dar knjižicu s kojom ćete dom pretvoriti u povrtnu oazu

Za samo nekoliko dana i uz minimalno ulaganje svoj dom možete pretvoriti u povrtnu oazu u kojoj će rasti rotkvica, mrkva, klice, rajčica, pa čak i krumpir...

Elizabeth Millard iskusna je američka farmerica i promotorica ekološkog i održivog uzgoja hrane, koja vas u svojoj knjizi Vrt u kuhinji, kod nas objavljenoj u izdanju Planetopije, poučava kako da u vlastitom domu uzgojite zelene izbojke, klice, ljekovito bilje, gljive, rajčice, ciklu, mrkvu, paprike pa čak krumpire.

Na svojem imanju Bossy Acres u Minnesoti okuplja stotinu članova i posve ga podupire i financira zajednica (CSA). Njihova farma svojim ekološkim proizvodima opskrbljuje članove i lokalne restorane, a sve to s ciljem razvoja snažnog i održivog sustava uzgoja i plasmana zdrave hrane.

Elizabeth Millard često vodi radionice o vrtlarstvu, kao i o fermentaciji i kuhanju sa sezonskim namirnicama. Kao urednica lokalne internetske stranice posvećene održivoj proizvodnji hrane, Simple Good and Tasty, potiče čitatelje da se povežu s brojnim nacionalnim proizvođačima ekološke hrane, neprofitnim agencijama isl., a kako bi dodatno promicala važnost zdrave hrane i održivog uzgoja.

Uz to što je vlasnica farme, što je učiteljica i urednica, autorica je članaka objavljivanih u časopisima kao što su Hobby Farm Home, Experience Life i Urban Farm, te mnogih drugih publikacija, a mi vam, uz novi broj magazina Gloria, donosimo knjižicu s nekoliko najboljih poglavlja zahvaljujući kojima ćete svoj dom pretvoriti u povrtnu oazu.

Linker
24. travanj 2024 10:11