Nevena Rendeli i kćeri Mara i Lea
 Sonja Kvesic & John Pavlish
projekt Hrvatski Zvukopis

Za očuvanje pisane riječi: Kroz novu aplikaciju u zagrebačkom Velvetu možemo uroniti u svijet bajke

Zagrebački caffe Velvet oduvijek se trudi svojim posjetiteljima ponuditi jedinstveno i posebno iskustvo omiljenog nam rituala ispijanja kave, pa su tako trenutno uz već prepoznatljive bajkovite blagdanske dekoracije pripremili jedno sasvim novo iskustvo.

U suradnji s autorskim timom projekta Hrvatski Zvukopis sada je u Velvetu dostupna mobilna aplikacija koja poziva publiku kroz zvučno i interaktivno putovanje, a projicira se kroz cijelu seriju poetičnih i delikatnih priča nasuprot banalne svakodnevice.

Bajkovitost ovog iskustva prve su doživjele poznate mame poput Nevene Rendeli Vejzović, Petre Kurtele, Ines Bojanić i Mare Bratoš uživajući u omiljenom ritualu dok su njihovi najmlađi uživali u bajki.

Sonja Kvesic & John Pavlish
Mara Bratoš i Pavla

Sonja Kvesic & John Pavlish
Petra Kurtela i sin Relja

Na svome pametnom telefonu svi gosti Velveta, posebno oni najmlađi, mogu uživati u odlomku Regoča, jedne od najpoznatijih bajki Ivane Brlić Mažuranić. Dovoljno je instalirati aplikaciju i uključiti Bluetooth. Ovim programom čuva se hrvatska izvornost pisane riječi, nešto na što u današnjem ubrzanom vremenu lako zaboravimo.

Sonja Kvesic & John Pavlish
Nevena Rendeli Vejzovic i Mare i Lea

Sonja Kvesic & John Pavlish
Ines Bojanić i sin Martin

Sonja Kvesic & John Pavlish
Jelena Remetin

Linker
19. travanj 2024 10:13