Profimedia, Landmark
STAVITE IH NA POPIS

Žudite za dobrom romantičnom komedijom? Imamo 7 prijedloga koji će vas natjerati da zaboravite na sve probleme

Već su se lani polako vratile, ali ovu će obilježiti povratak žanra koji nam je nedostajao sve ove godine. Iako su mnogi odustali od romantičnih komedija, jer su im presladunjave, naši favoriti oduševit će i one najtvrđeg srca!

Neki od filmova koji se bave ljubavnom tematikom i sve to pokrivaju savršenom dozom humora već su nam stigli, dok ćemo na neke morati čekati - ali već sad su i za njih očekivanja visoka. Ipak, romantične komedije koje su do sada stigle dostavljaju realne situacije, stavljaju naglasak na važnost prijateljstva, ali i uključuju različitosti u mnogo većoj mjeri od njihovih prethodnice sredinom devedesetih kada je taj žanr bio na svojem vrhuncu. Pa ajmo redom!

WHAT MEN WANT

Film u kojem glavnu ulogu igra Taraji P. Henson, a radi se o svojevrsnom rebootu filma "What Women Want" iz 2000. godine u kojem glavnu ulogu igra Bruce Willis. Ovog puta je žena u fokusu, odnosno Henson se pokušava izboriti za svoje mjesto u sportskoj agenciji, u kojoj rade pretežito muškarci i oni uvijek budu promovirani, dok nju redovito zaobilaze. Ipak, sve će se promijeniti kad popije magični napitak zahvaljujući kojem može čuti misli svakog muškarca kojeg susretne. Hoće li svoje nove moći iskoristiti za dobro ili zlo? Pogledajte u filmu!

ISN'T IT ROMANTIC

Iako je Rebel Wilson prouzročila kontroverzu nakon što je izjavila da se radi o filmu u kojem prvi put plus-size žena ima glavnu ulogu u romantičnoj komediji i malo zaboravila na Queen Latifah, ovaj film nasmijat će vas do suza. Naime, Rebel Wilson, vrlo realistična žena koja ne vjeruje u romantične priče kao iz bajke, nađe se usred svih scenarija tipičnih za romantične komedije što je istovremeno smiješno i dirljivo, a dojam podiže i seksi Liam Hemsworth.

BOOKSMART

Dvije odlikašice i najbolje prijateljice na posljednji dan srednje škole shvate da svi oni zabušanti s kojima su provele posljednje četiri godine zapravo odlaze na najbolje fakultete, što znači da su naše dvije heroine provele mnogo vremena za knjigom, a gotovo ništa zabavljajući se i došle do istog rezultata. Zbog toga su odlučile sve nadoknaditi zadnje noći srednje škole i naravno da je mnogo toga otišlo u krivom smjeru. Jedan od najboljih filmova ove godine donosi nam ljubavnu priču o prijateljstvu s Beanie Feldstein i Kaitlyn Dever u glavnim ulogama. Najbolje od svega je to što se radi o redateljskom prvijencu Olivije Wilde pa očekujemo još odličnih komedija od nje!

ALWAYS BE MY MAYBE

Romantična komedija streaming servisa Netflix, iza koje stoji Nahnatchka Khan, tematizira ljubav iz djetinjstva između Ali Wong i Randalla Parka. Njih dvoje velika svađa na kraju razdvoji na punih 15 godina, ali ih život ponovno spoji u San Franciscu, kad su oboje već odrasli i imaju izgrađene karijere. Odnosno, ona ima. Za više detalja morat ćete pogledati film, a dodatna motivacija će vam biti i to što se u njemu pojavljuje i Keanu Reeves. To je svakako jedan veliki plus.

LONG SHOT

Može li veza u kojoj je ona mnogo uspješnija i atraktivnija od njega uspjeti? Statistike kažu da ne, ali ovaj ljubavni par to neće spriječiti. Seth Rogan je nezaposleni novinar koji ponovno susreće svoju ljubav iz djetinjstva i pokušava je osvojiti. Radi se o Charlize Theron, moćnoj političarki koja je jedna od najvažnijih žena na svijetu i na dobrom je putu da postane predsjednica SAD-a. Naravno da kod takve priče zabave neće nedostajati.

PLUS ONE

Najbolji prijatelji s fakulteta, koje glume super simpatični Maya Erskine i Jack Quaid (sin glumca Dennisa Quaida i glumice Meg Ryan), odluče jedno drugome biti plus jedan na svadbama, a ona - oporavljajući se od prekida - ponudi da će mu biti wingwoman, odnosno da će mu pomoći osvojiti žene. Unatoč vrlo predvidljivom zapletu, film je nevjerojatno šarmantan pa ćete bez daha čekati hoće li njih dvoje shvatiti da su stvoreni jedno za drugo.

LAST CHRISTMAS

Božićna romantična komedija, iako nam tek treba stići u studenome ove godine, već samim trailerom najavljuje čistu zabavu. Emilia Clarke i Henry Golding igraju glavne uloge: on će joj okrenuti život naglavačke nakon što se slučajno sretnu. Naime, ona je žena kojoj ništa ne ide od ruke, a zaposlena je u trgovini koja prodaje božićne dekoracije, kao depresivni vilenjak. Tamo upoznaje Toma (Henry) i susreće ga sve češće, a on u njoj želi probuditi božićni duh i tu počinje njihova ljubavna priča. Za Kate se život potpuno mijenja i sve joj se čini predobrim da bi bilo istinito. Najbolje od svega je da je film inspiriran pjesmom "Last Christmas" grupe Wham!.

Linker
24. travanj 2024 06:05