Profimedia, Alamy
revitalizacija i balans

Godišnji odmor iz snova: Sedmodnevni retreat na Silbi

Mjesto daleko od buke, gužve, stresa i nervoze idealno je odredište za ljetovanje s kojeg ćete se nakon sedmodnevnog odmora vratiti spremni za nove životne izazove.

Sve popularnija su odredišta bez mnogo gužve, više-manje izolirana u prirodi, u kojima se nakon cjelogodišnje užurbanosti možemo u potpunosti odmoriti - posvećeni potpunom odmoru tijela, ali i duha. Takav holistički pristup nude takozvana Retreat mjesta, odnosno - prevedeno s engleskog - skloništa ili, pak, povlačanje. Jedno od takvih mjesta u Hrvatskoj je i Divine Energy Retreat na otoku Silbi koji Divine Energy Park organizira već treću godinu zaredom.

To je mjesto na kojem gosti mogu pronaći mir, ali unatoč tome - čeka ih vrlo aktivan odmor. Satovi joge, vježbe disanja i meditacije isprepliću se s kupanjem i sunčanjem, a hrana prati cijelu filozofiju pa su u ponudi najbolje od voća i povrća, prirodni sokovi te lagane juhe i salate. Ovaj luksuzan, sedmodnevni odmor na Silbi održat će se od 7. do 14. srpnja u Vili Maslinski Dvori, a prvi put ove godine će retreat biti organiziran i u Rogoznici u Vili Lanterna od 3. do 10. rujna.

Divine Energy Park

ZAŠTO ODABRATI RETREAT

Retreat se bazira na dubokom odmoru, potpunoj revitalizaciji i balansu i učenju kako se u potpunosti odmoriti. Za potpuni odmor potrebno je izbaciti stres i nakupljene toksine tijekom godine te aktivirati parasimpatički živčani sustav koji regenerira tijelo. On je zaslužan za kvalitetan odmor, aktivira ravnomjernu cirkulaciju i tako pomaže tijelu da se obnavlja, revitalizira i oslobodi od toksina. Kako bismo ga aktivirali trebamo se znati "napuniti izvorima energije" oko nas koji su besplatni: suncem, svježim zrakom i morem. Pozitivan utjecaj tih izvor može se pojačati različitim metodama kao što su vježbe disanja pranajama ili Whole Body Yoga programi ujutro i navečer te meditacija i wellness šetnje.

Divine Energy Park

Joga općenito pomaže većoj fleksibilnost cijelog tijela, uklanja mokraćnu kiselinu iz zglobova i tijela, povećava imunitet te smiruje um. Drevna disciplina akupresure dodatno savjetuje da prošećete bosi plažom ili u prirodi dok ste na godišnjem odmoru. To je zato što se na našim stopalima i dlanovima nalaze točke koje su povezane s našim vitalnim organima te ih se tako aktivira i stimulira.

Luksuzan odmor s jogom u njegovom središtu u mirnoći Divine Energy Retreata ove godine, osim na prekrasnom otoku Silbi, možete iskusiti i u Rogoznici, u vili okruženoj borovom šumom.

Linker
19. travanj 2024 02:39