CROPIX
Morska avantura

Jesenski vikend u Istri nikad nije bio zabavniji

Jesen u Istri nikad nije bila zabavnija: diljem našeg najvećeg poluotoka održavaju se koncerti, festivali, gastro sajmovi, sportska događanja...

Festival Visualia

Kada: do 23. rujna; Gdje: Pula

Peti festival svjetla i novih tehnologija ima dosad najbogatiji program, a među izvođačima je i britanski dvojac Lords of Lightning. Poznat po spektakularnom showu u kojem stvara raskošne svjetlosne efekte, oduševio je posjetitelje festivala i prije tri godine. Najpoznatija vizura festivala su Svjetleći divovi - dizalice brodogradilišta Uljanik koje će biti okupane svjetlom i ove godine. Zadnju večer Visualije održat će se noćna utrka Xica. Ideja više: Osim u Puli, dobro se jede i u okolici. Preporučujemo restoran Vodnjanka u Vodnjanu, samo 12 kilometara od Pule. Poznat je po odličnom pršutu i ručno rađenoj tjestenini. Cijena glavnog jela je od 65 do 140 kuna.

Pula, 040514.
Drugi Visualia festival odrzao se veceras u Puli. Zapoceo je na Portarati  podjelom besplatnih svjetlecih prstenova za sve gradjane, zatim su nakon svecanog otvorenja nastupli LED Drummersi koji su povorku poveli sve do  Foruma. Tu su se  Lords of Lightning iz Londona poigrali teslinim visokim naponom. Na zvoniku katedrale u Kandlerovoj  ulici Jean Sambolec&Anja Ladavac izveli su 3D video mapping da bi se oko 22 sata i 30 minuta i zvanicno upalile Uljanikove svjetlosne dizalice koje je osvjetlio Dean Skira dizajner svjetla.
Foto: Danijela Peracic / CROPIX
Danijela Peracić / CROPIX

Weekend Media Festival

Kada: do 24. rujna; Gdje: Rovinj

Stručnjaci iz svijeta komunikacija i medija okupljaju se na festivalu gdje se organiziraju predavanja, diskusije, prezentacije - ali i odlične večernje zabave na kojima glazbu odabire DJ Tomo Ricov. Ideja više: Konoba Barba Danilo nudi inovativna riblja jela, poput grdobine u panceti ili moussea od dimljene orade. Cijena glavnog jela je oko 130 kuna, a preporuka je da mjesto rezervirate dan ranije.

Rovinj, 230916.
9. Weekend media festival odrzava se od 22. do 24. 9. u halama stare tvornice duhana.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Tunalicious Street Food Festival

Kada: do 23. rujna; Gdje: Poreč

Tri dana na kućicama na porečkoj rivi moći će se kušati kreativni street food pripravljen od "kraljice Jadranskog mora" - tune. Pripremat će se burgeri, ali i sashimi, a sve to moći će se zaliti lokalnim craft pivom i domaćim vinima. Također, oni koji žele okusiti morske delicije mogu se, osim na rivu, uputiti i u neke od porečkih restorana u kojima traje "Tuna Restaurant Week".

Facebook/Tunalicious Street Food Festival

Linker
25. travanj 2024 03:54