REUTERS
WOW EFEKT

Jeste li se pitali gdje završava Kineski zid?

Dugačak 8851 kilometar, prosječne visine 15 metara i širine 7 metara, Kineski zid jedna je od najfascinantnijih građevina ikad napravljena na svijetu. Nezaobilazna je turistička postaja svih posjetitelja Pekinga, no jeste li se ikada pitali gdje je njegov kraj i kako izgleda?

Građen je stoljećima, a današnje vizure poprimio je između 15. i 17. stoljeća za vrijeme vladavine dinastije Ming. UNESCO ga je uvrstio na popis Svjetske baštine te ne postoji osoba koja ga nije vidjela, makar na fotografijama i video snimkama. Sretnici koji su uživo šetali njegovim zidinama govore da doista je jedna od najfascinantnijih lokacija na koju su ikada kročili, no mnogi ne znaju gdje on završava. Odgovor je ni više ni manje nego – u moru!

A post shared by Ningbo Zhao (@ningincnn) on

I to Bohajskom moru, točnije mjestu Laolongtou. Ta se lokacija još naziva i “Glava starog zmaja” jer prizor završetka Kineskog zida, proradi li vam mašta, doista podsjeća na zmaja koji pije vodu.

Fascinantno mjesto nalazi se 300-tinjak kilometara od Pekinga, a mnogi turisti spremni su prijeći taj put kako bi vidjeli taj nesvakidašnji prizor i zauvijek ga ovjekovječili svojim fotoaparatima.

A post shared by Leilei (@edith_leiii) on

Linker
24. travanj 2024 09:37