Tomislav Kristo / CROPIX
poželjna destinacija

Još jedno priznanje! Hrvatski otok nalazi se u top 5 najljepših svjetskih otoka

Još jedno veliko priznanje stiže za našu obalu! Jedan od naših otoka našao se na visoko listi uz ostale europske otoke koje treba posjetiti u nadolazećoj godini.

Stranica Big 7 izabrala je popis najljepših europskih otoka koje valja posjetiti u 2020. godini, a naš otok Korčula zauzeo je visoko treće mjesto na popisu. Jednako dobro stojimo i kada je popis svjetskih otoka u pitanju - tada je Korčula na petom mjestu od ukupno 50 svjetskih otoka.

"Korčula je jedna od destinacija u Hrvatskoj i nalazi se na jugu dalmatinske obale. Malo je teže doći do nje od ostalih otoka, no zato možete bolje uživati u opuštenijem okruženju s manje gužve. Korčula je poznata kao 'mali Dubrovnik' zbog svojih srednjovjekovnih trgova, crkvi, trgova i kuća, dok plaže okružene šumom nude nezaboravne prizore", napisano je na stranici Big 7 i nadodaju da je to jedno od najposjećenijih mjesta u Hrvatskoj.

Otoci su izabrani na temelju provedenih anketa koje je ispunilo više od milijun osoba te na temelju izbora i mišljenja urednika stranice. Ispred Hrvatske na popisu najpoželjnijih europskih otoka nalaze se islandski otok Flatey, a zatim Sommarøy u Norveškoj.

Linker
20. travanj 2024 09:27