Julijske Alpe, Slovenija
 Profimedia, Alamy
TOP 5

Na listi Lonely Planeta za 2018. našao se i turistički biser naših susjeda

Ljetni godišnji odmori već su pomalo izblijedjeli iz našeg pamćenja, a radujemo se zimskim praznicima i ugođaju koji nas tada očekuje na svakom kutku. Ipak, koliko god nam preuranjeno djelovalo, jesen je idealno vrijeme za planiranje putovanja u idućoj godini.

I dok su odlasci na aerodrom u "5 do 12" itekako uzbudljivi, izrealizirati super putovanje u zadnji trenutak izvedivo je većinom samo u romantičnim komedijama. Želimo li si priuštiti putovanje za pamćenje, nije na odmet ranije ga isplanirati, kako zbog kućnog budžeta, tako i zbog avionskih karata, smještaja, a u konačnici i samog sadržaja kojim ćemo oplemeniti odmor.

Stoga, bacite pogled na top pet lokacija koje za 2018. godinu preporučuje Lonely Planet. Predviđanja i preporuke ovog magazina svake godine sve su relevantnija te se i 2017. ispostavilo da su bili u pravu. Naime, na njihovoj listi za ovu godinu bili su udaljeni portugalski otoci Azori i južnoafrički biser Cape Town, a te su se lokacije ove godine doista pokazale kao izbor mnogobrojnih turista te se svojom ponudom i ljepotom nesumnjivo postavile u sam vrh svjetskog turizma.

Za nadolazeću 2018. na prvih se pet mjesta smjestilo “šaroliko” društvo. Od daleke Aljaske i Japana do susjedne nam Slovenije – prema vlastitim mogućnostima, željama i neostvarenim snovima – inspirirajte se ovim popisom.

Top turističke lokaciju za 2018. godinu prema izboru Lonely Planeta:

1. Belfast i obala Causeway, Sjeverna Irska

A post shared by Visit Belfast (@visitbelfast) on

2. Aljaska, SAD

3. Julijske Alpe, Slovenija

4. Languedoc-Roussillon, Francuska

A post shared by @nacera_a on

5. Kii Peninsula, Japan

Linker
23. travanj 2024 09:23