Zvonimir Barisin / Hanza media
top destinacija

Najljepša plaža svijeta nalazi se u Hrvatskoj

Titulu najljepše plaže osvojila je plaža Zlatni Rat u Bolu na Braču, dok je još jedna hrvatska plaža dospjela na prestižni popis.

Portal Big 7 Travel locirao je raj na zemlji. I to više puta. Lista od 50 najboljih plaža na svijetu zaista je impresivna i rado bismo ih posjetili sve, ali ona najljepša nam je i najbliže - jer se nalazi u Hrvatskoj. Top listu plaža biraju njihovi čitatelji, a one moraju zadovoljavati određene kriterije, od kojih je najvažnije da ima plavu zastavicu.

Od 50 bajkovitih plaža, teško je izabrati najljepšu, ali odluka je pala da tron zauzme plaža Zlatni rat na otoku Braču u Hrvatskoj.

"Zlatni rat je najspektakularnija plaža u Hrvatskoj. I ona nije specifična samo po svom obliku. Ta plaža je okružena bistro plavim morem, i to u nekoliko nijansi - od tirkizne do tamnoplave", objašnjavaju na portalu Big 7 Travel.

Bol, Zlatni Rat, 130517.
Panoramski pogled na mjesto Bol i najpoznatiju plazu Zlatni Rat.
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Zvonimir Barišin / Hanza media

Bol, Zlatni Rat, 130517.
Panoramski pogled na mjesto Bol i najpoznatiju plazu Zlatni Rat.
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Zvonimir Barišin / CROPIX

Na prestižnoj listi našla se još jedna plaža s jadranske obale: Jagodna na Hvaru.

"Hvar je prepun savršenih plaža. Ova se nalazi između Sv. Nedjelje i Ivan Dolca, a odlikuje ju kristalno more i borova šuma. More je toplo, dok je pijesak kristalno čist", stoji u opisu uz još jednu našu plažu. Lista od 50 plaža je svojevrsni vodič za savršeni odmor, a listu preostalih možete pronaći OVDJE.

Linker
09. travanj 2024 02:20