paulsmith.com
Instagram fenomen

Novo ruho najpopularnijeg zida Instagrama

Kada je 2005. godine otvarao svoju trgovinu smještenu na poznatoj losanđeleškoj aveniji Melrose, britanski modni dizajner Sir Paul Smith nije mogao ni zamisliti koliko će njena ružičasta fasada postati popularna.

Uskoro je "ružičasta zgrada" postala nezaobilazna postaja u turističkom obilasku Los Angelesa, a od 2010. godine, otkad je osnovana društvena mreža Instagram i pozadina brojnim fotografijama. Ljubitelji selfieja hrle kako bi se uslikali ispred fasade trgovine od 500-tinjak kvadratnih metara, neki od njih ni ne znajući što se nalazi iza ulaznih vrata. Britanski dizajner do sad nije komentirao popularnost zida, a s prvim danom lipnja odlučio se za zanimljiv potez.

A post shared by Paul Smith (@paulsmithdesign) on



Naime, u suradnji s Instagramom, fasada je prebojana u internacionalni simbol LGBTQ zajednice - dugine boje. "Mnogima je losanđeleška trgovina prepoznatljiva zbog ružičaste boje, pa će posjetitelje iznenaditi da će nakratko, povodom LA Pridea, biti obojana u šarenu dugu, simbol LGBTQ zajednice. Ja mislim da izgleda sjajno!" izjavio je dizajner.
Dugine boje u čast Los Angeles Prideu i mjesecu LGBTQ Pridea krasit će zgradu do sredine lipnja, kada biti vraćena u svoju originalnu verziju. Na hashtagu #pinkwall može se pronaći preko 50 tisuća fotografija, od kojih je barem polovica njih okinuta ispred trgovine Paul Smith. Koliko će fotografija osvanuti pod hashtagom #rainbowwall tek ćemo saznati, a mnogi fanovi novog ruha zida komentarima na društvenim mrežama apeliraju da ostane šaren zauvijek. Kako je izgledala transformacija, pogledajte u videu.

Linker
15. travanj 2024 20:20