Zvonimir Barišin / Hanza Media
Hrvatska u fokusu

Prestižni Vogue poziva čitatelje da posjete Zagreb i preporuča 3 mjesta koja moraju vidjeti

Vodič po Zagrebu osvanuo je i u prestižnom američkom Vogueu: njihova suradnica hrvatskih korijena Katarina Kovac istaknula je što vrijedi posjetiti u glavnom gradu Hrvatske koja se našla u fokusu zahvaljujući nogometašima

Iako su obalni Dubrovnik i Split mnogo poznatije hrvatske destinacije, glavni grad nudi mnogo - tako počinje tekst u američkom Vogueu, najznačajnijem modnom magazinu kojem nije promaknula euforija oko male državice koja se uspjela probiti u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. To je vrlo jasan dokaz kako od neočekivanog uspjeha neće profitirati "samo oni", već cijela Hrvatska i da nam je nogometno finale odlična promocija u svijetu. Pa provjerite što je to prestižni Vogue, koji naglašava kako je sada pravo vrijeme da se posjeti Zagreb, preporučio svojim čitateljima!

Od smještaja su izdvojili kultni zagrebački Hotel Esplanade te ekskluzivan boutique hotel President Pantovčak, dok su za gastronomske užitke preporučili jedan od najpopularnijih zagrebačkih bistroa La Štruk, nagrađivani restoran Dubravkin put, dok su se na popisu za opuštanje pronašli kafić A Most Unusual Garden te za sve sladokusce slastičarnica Amelie.

Zagreb,140111.
Slasticarnica Amelie, Vlaska ulica
Zaklina Troskot, bivsa direktorica marketinga koja se prekvalificirala za slasticaricu.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / Hanza Media
Slastičarnica Amelie

Facebook
A Most Unusual Garden

Vogue je kao ključna mjesta koja treba posjetiti u Zagrebu izdvojio park Zrinjevac te Trg kralja Tomislava, crkvu sv. Marka te jedinstven Muzej prekinutih veza, ali i tržnicu u srcu grada - Dolac. Od shopping destinacija izdvojene su dvije: luksuzni butik Maria Store u kojem se mogu pronaći luksuzni brendovi kao što su Alexander Wang, Alaïa i Stella McCartney te domaći brend I-GLE iza kojeg stoje Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović.

Zagreb, 160517.
Reportaza sa trznice Dolac.
Na fotografiji: spomenik kumicama s placa.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media

Linker
19. travanj 2024 09:46