Duško Vlaović i Bojan Zibar
neodoljivi pogled

Restoran s najljepšom lokacijom na Jadranu

Dubrovnik je poseban i čaroban grad koji odiše nekim neobjašnjivim šarmom, grad bogate povijesti, prekrasne renesansne arhitekture i umjetnosti, neodoljivih kamenih ulica, sanjivih plaža, ali i iznimno razvijene i vrhunske gastronomije. A jedna od omiljenih gastro destinacija Dubrovčana i njihovih brojnih turista, čija znatiželjna nepca neumorno osvaja već treću godinu zaredom, je Takenoko Dubrovnik koji zahvaljujući svojoj neodoljivoj lokaciji privlači sve više posjetitelja.

Dubrovnik je poseban i čaroban grad koji odiše nekim neobjašnjivim šarmom, grad bogate povijesti, prekrasne renesansne arhitekture i umjetnosti, neodoljivih kamenih ulica, sanjivih plaža, ali i iznimno razvijene i vrhunske gastronomije. A jedna od omiljenih gastro destinacija Dubrovčana i njihovih brojnih turista, čija znatiželjna nepca neumorno osvaja već treću godinu zaredom, je Takenoko Dubrovnik koji zahvaljujući svojoj neodoljivoj lokaciji privlači sve više posjetitelja.

Ljetna verzija japanskog restorana Takenoko Dubrovnik, smjestio se tako na najljepšoj dubrovačkoj lokaciji, na samom ulazu u Grad, prelijepoj prostranoj terasi čiji pogled naprosto oduzima dah, a s koje se pruža fantastičan pogled na cijelu luku, zidine te otočić Lokrum.

Duško Vlaović i Bojan Zibar
Duško Vlaović i Bojan Zibar
Duško Vlaović i Bojan Zibar

Restoran je uređen minimalistički, elegantno i suvremeno, s tek ponekim detaljima u žarkim bojama poput plave ili narančaste i egzotičnim palmama, što bitno pridonosi ambijentalnosti samog prostora.

Duško Vlaović i Bojan Zibar

Slijedeći filozofiju zagrebačkog Takenoka, njegova „morska“ verzija također polaže iznimnu pažnju i brigu na izbor namirnica, njihovu kvalitetu, svježinu, pripremu i serviranje. S promjenom sezone, mijenja se i meni, stoga je sad on iznimno pročišćen, svjež, lagan, ali i veoma uzbudljiv. Jedan od najvećih aduta ljetnog menija je crni bakalar mariniran u dubrovačkim narančama, savršen spoj Mediterana i Japana. Tu su još i nevjerojatno ukusne i mekane jakobove kapice, poslužene s hrskavim sotiranim tikvicama, potom svježi sashimi od najkvalitetnije tune i lososa, koji, poslužen na elegantnom tanjuru, izgleda poput pravog malog umjetničkog djela. Istinski užitak za sve gurmane pružit će jadranske kamenice na ledu, idealne za osvježenje u vrelim ljetnim večerima.

Duško Vlaović i Bojan Zibar
Duško Vlaović i Bojan Zibar
Duško Vlaović i Bojan Zibar

Sladokusci također neće ostati zakinuti, na raspolaganju su im odlični japanski deserti i voće. Široka selekcija stranih i domaćih alkoholnih pića, pomno birana vinska lista, kao i sjajni ljetni kokteli, upotpunjuju odličnu ponudu ovog vrhunskog japanskog restorana s mediteranskim štihom.

Linker
27. travanj 2024 07:01