LJEPOTE ITALIJE

Talijansko jezero Como - šarm kojem ni Clooney ne odolijeva

Talijansko najpopularnije, a ujedno i najdublje jezero, dospjelo je na naslovnice svjetskih časopisa prije nekoliko godina kad su upravo na toj lokaciji bračne zavjete odlučili izmijeniti Amal i George Clooney.

Okruženo zelenim brdima i planinama s kojih se uzdižu prekrasne vile i ekskluzivni resorti, jezero Como doista je jedno od najljepših mjesta u susjednoj nam Italiji. Ova romantična lokacija već je stoljećima odredište putnika, a idealna je i za umjetničke duše – slikari i fotografi ovdje imaju neiscrpnu inspiraciju. Jezero Como vole kako stranci, tako i Talijani – ono je često vikend odredište domaćih turista, osobito u toplijim mjesecima kad nudi mogućnost za bavljenje mnogim vodenim aktivnostima. U proljeće i jesen posjetitelji uživaju u dugim šetnjama i planinarenju, ali i organiziranim izletima brodom.

A post shared by Igor K. (@igor_kov72) on

A post shared by Jacqui Cole (@jacquicole) on

Jezero pripada regiji Lombardija i okruženo je talijanskim Alpama, a nalazi se između Milana i švicarske granice.

Od kampova do luksuznih vila, Como nudi veliku mogućnost smještaja. Svakako najupečatljiviji po tom pitanju je elegantni Grand Hotel Villa Serbelloni koji se ponosi sa svojih pet zvjezdica te je ujedno i najstariji hotel na tom području.

S obzirom na to da je smješten u blizini Milana, često je vikend odredište tamošnjih stanovnika pa se subotom i nedjeljom očekuju gužve tijekom cijele godine. Naravno, one se utrostručuju tijekom ljetnih mjeseci, pa je jesen upravo idealna za obilazak ovog talijanskog turističkog bisera. Tijekom zime neke od atrakcija su nedostupne, ali se zato može skijati na obližnjim planinama.

A post shared by Daniel Levy (@daniel_levy89) on

A post shared by Rob Selway (@selwa100) on

A post shared by Lake Como (@lake.como) on

Ipak, grad Como isplati se posjetiti zbog njegove stare gradske jezgre te živahnih trgova s tipičnim talijanskim kafićima. Jedna od rado posjećenih turističkih atrakcija je i Muzej svile – naime, u ovom se gradu svila proizvodi, pa je i često prodavan proizvod lokalnih trgovina.

Zabava se nudi i u obližnjim gradovima od kojih se najčešće izdvajaju Bellagio i Maggio, no, šarm pitoresknih sela u tom okrugu ipak je nenadmašan te su upravo sela često odredište tamošnjih posjetitelja.

Linker
18. travanj 2024 13:29