Profimedia, Alamy
Gdje putovati?

Top 10: Najpoželjnije destinacije za zaljubljenike u putovanja

Bilo da volite glamurozne destinacije s bijelim pijeskom, istraživanje manje razvikanih zemalja ili opušteno uživanje u mediteranskoj hrani, na ovom ćete popisu pronaći nešto za sebe

Slavni časopis za putovanja, Conde Nast Traveller poznat je po svojim listama najpoželjnijih destinacija za zaljubljenike u putovanja.

Za 2018. godinu predvidjeli su 10 atraktivnih lokacija koje bi prema njihovim predviđanjima spajaju želju za odmorom i avanturom sa znatiželjom prema upoznavanju nečeg novog.

Planirate li putovati ove godine, svakako razmislite i o ovim destinacijama!

Bologna, Italija

Aerial view of Piazza Maggiore square and San Petronio church in the city of Bologna, Italy, Image: 356835654, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia
Profimedia, Panthermedia

Gužve u Veneciji i Rimu ove godine zamijenite šarmantnom Bolognom, punom zgrada od crvenih cigala zbog kojih je i dobila nadimak La Rossa. Opušten talijanski način života, domaća tjestenina i vino uz razgledavanje vrtova i znamenitosti natjerat će vas da poželite nazvati šefa i obavijestiti ga da vam treba još jedan tjedan godišnjeg odmora.

Bocvana, Južna Afrika

, Image: 295994005, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Cultura RF
Profimedia, Cultura RF

Destinacija koju su za prvo zajedničko putovanje odabrali princ Harry i Meghan Markle sasvim očekivano, dobila je na popularnosti. Ljepota divljine, safari i samo nekoliko luksuznih smještaja kako je Harry opisao, 'usred ničega', privlači avanturite koji po danu žele uživati u pogledu na prekrasne žirafe, slonove i lavove, a na večer uživati uz privatni bazen.

Malta

, Image: 13288035, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Čarobna Malta ima bogatu povijest pa ne čudi što brojni modni dizajneri, arhitekti i glazbenici tamo odlaze po dašak inspiracije. Mediteranska hrana, kamene ulice koje se protežu simpatičnim mjestašcima i duh starine i mira oduševit će one koji žude za mirnim odmorom.

Sejšeli

, Image: 124832018, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ako hodanje po bijelom pijesku, ispijanje koktela iz kokosa i gledanje u tirkizno more smatrate godišnjim iz snova, čarobni Sejšeli trebali bi se naći na vrhu vašeg popisa. Boravak u ovom raju na zemlji nije jeftin, a uklapa se među najpoželjnije destinacije za bračna putovanja.

Japan

, Image: 291564427, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Kultura, hramovi, čarobna priroda, hramovi, spoj modernog, čak i futurističkog sa starinskim vrijednostima na kakve nismo navikli...Japan je destinacija koju bi baš svatko trebao u životu doživjeti.

Sayulita, Meksiko

, Image: 34486929, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Dok celebrityji za odmor pun sunca i zabave biraju Tulum, Conde Nast predlaže posjet skrivenom dragulju Meksika, Sayuliti. Ovaj uspavani gradić opuštena je i istovremeno uzbudljiva lokacija u kojoj će se vaš odmor pretvoriti u razglednicu iz stvarnog života.

La Paz, Bolivija

, Image: 254599784, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Predivan La Paz na glasu je kao jedan od svjetskih gradova čiji će vas izgled ostaviti bez daha. Najviši glavni grad na svijetu, u kojem uglavnom žive Indijanci više nije lokacija za pustolove, zahvaljujući poduzetnim stručnjacima za privlačenje turista, u njemu ćete fantastično jesti i uživati u bogatom zabavnom sadržaju.

Tbilisi, Gruzija

Tbilisi city panorama, Georgia, Image: 145498084, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Tbilisi je glavni grad Gruzije, ujedno i prometno i kulturno središte. Ova neočekivana lokacija idealna je za one koje ne zanimaju shopping, razvikana mjesta i gužva već žele doživjeti nešto novo i upiti povijest ove zemlje.

Bali

, Image: 264764568, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Canggu, na Baliju dobio je nadimak Brooklyna na moru, a Conde Nast izvještava kako je ova destinacija idealna za mlade ljude koji cijene boho šik. Uz surfanje i izležavanje na plaži ovdje možete uživati u veganskoj hrani i martinijima od hibiskusa te se zabaviti uz plesne tečajeve old school hip hopa. Prosječna cijena za 3 zvjezdice iznosi 217 HRK, a za 5 zvjezdica 1.460 HRK.

Velika Britanija

, Image: 294917272, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caia Image
Profimedia, Caia Image

Posjet Velikoj Britaniji uvijek je dobra ideja, što ne znači da se morate fokusirati samo na London, ako vam gužve nisu drage. Možete posjetiti neki od većih gradova ili izabrati bazu u Londonu pa vlakom otputovati na brojne šarmantne lokacije, čak i morske, koje su sat,n sat i pol udaljene od glavnog grada. Vjerovali ili ne, karte za vlak i nisu tako skupe.

Linker
06. ožujak 2024 11:34