HAJDUČKA REPUBLIKA
Restoran i motel Hajdučke vrleti prava su etnološka zbirka, ali i raj za gurmane. Možete kušati domaću teletinu ispod sača, sušenu bravetinu s domaćim suhim mesom, palentu s lučnicom (mlijeko, maslac i češnjak), uštipke, pršut, divljač, domaći kruh... U posebnim prigodama poslužuje se prvi hercegovački pjenušac ‘Dobro slaži i ostani živ’ nazvan prema tradicionalnm natjecanju za što boljeg lažova. Noćenje za dvije osobe s doručkom i bogatom večerom je oko 700 kuna. Ljeti privlače i off road utrke, a zimi je to atraktivno skijalište.
MAGARCI IZ GRUDA
U Marića Gaju u Ružićima u blizini Gruda specijalitet su komadići domaće teletine preprženi u tavici, a na imanju možete vidjeti magarčiće, konje, ovce koje bezbrižno pasu ispred apartmana, grmove lavande, vrt prepun suncokreta te kušati domaći džem, domaću rakiju i razne likere. Soba za dvije osobe je 40 eura, a u ponudi su i razne radionice poput vrlo tražene kulinarske.
LEDENA LIŠTICA
U Široki Brijeg se ljeti isplati doći zbog West Herzegowina Festa, ali i zbog ugode koju ćete osjetiti sjedeći na terasi restorana Vrelo Borak uz rijeku Lišticu koja uvijek ima sedam stupnjeva. Tu se u Širokom Brijegu najbolje jede, a preporuka za noćenje je hotel Park. Dvokrevetna soba stoji oko 550 kuna.
RAFTING
Slapovi Kravica početna su točka za rafting po rijecu Trebižat. Ulaz se plaća 40 kuna, a toliko stoji i sat vožnje kanuom prema sljedećih devet postaja. Do slapova se može doći pješice po uređenoj kamenoj stazi ili turističkim vlakom i doista vam ne treba ništa osim kupaćeg kostima jer se može ručati u restoranu ispod samih slapova, kao i unajmiti suncobran ili ležaljku.
VINSKA CESTA
Novo u turističkoj ponudi je vinska cesta koja se proteže od Ljubuškog do Trebinja. Hercegovačke perjanice - Žilavku i Blatinu - možete na tom putu kušati u brojnim konobama i vinarijama, baš kako i tradicionalan hercegovački pršut i sir iz mijeha.