Promo
Promo

Glazbena trilogija

Zapis jednog vremena: Legendarni rokeri novu pjesmu posvetili rodnom Zagrebu

  • 02.06.2020. u 19:58

  • Autor:
Miroslav Drljača Rus prije dvije godine ponovno je okupio svoji ITD band koji je novim hitom završio glazbenu trilogiju.

"Ne diraj ono što nisi gradio, ne čupaj ono što nisi sadio, a sve što stvoriš zvat ću po tebi i to ti nikada uzeo ne bi", poruka je ovo ITD band-a, koji je unatoč svemu ovih dana, predstavio novu pjesmu i video spot 'Zagreb'. Njome se ujedno završava njihova glazbena trilogija, započeta hitovima 'Plesač na žici' i 'Proljeće'.

'Zaštitni znak' ITD-a Miroslav Rus i prvi pjevač Brane Bekić i dalje su vjerni prepoznatljivom zvuku, žestoki, rokerski i angažirani u tekstovima.

 

Ili kako bi ovom prigodom rekao Miroslav Rus, dobri stari, dobri novi ITD band, "Zagreb je bio i ostao moja najveća ljubav, moj rodni grad, moja inspiracija. Razumjet će me svi, koji mogu i znaju voljeti mjesta svoga odrastanja. Voljeti svoj grad ne znači ne voljeti druga mjesta, kao što ni tražiti minimalno poštivanje svoga grada, ne znači imati išta protiv drugih. I upravo u tome, je bit ove pjesme. Nerviraju me oni koji to ne čine, a još više oni koje vrijeđa kada im se to kaže. Dakle poštuj Zagreb kao i onaj grad iz kojega jesi i ništa više, a ja ću to svakako učiniti i za mjesto tvoga rođenja. Sve dalje je povijest, a iz nje sam eto vratio ITD band, s predzadnjim singlom prije petog albuma. Tko voli nek' izvoli!", poručio je ovom prigodom Rus.

Kao i pjesma, video spot iza kojeg stoji ekipa Hit Produkcije, svojevrsna je razglednica Zagreba, koja ostaje kao zapis jednog vremena. 'Zagreb' pogledajte na YouTube kanalu Hit Recordsa.

Čitajte i:

Kao da je znao što će biti... Pjesme našeg poznatog hitmejkera kriju zanimljiva proročanstva

'Ima jedno mjesto': Momčilo Otašević posvetio emotivnu odu gradu za kojeg ga vežu najljepša sjećanja

Probudila se u njoj želja i ostvarila ju je: Matija Vuica priprema novu pjesmu nakon niza godina