MAMA U AKCIJI

Angelina Jolie: Opaka sam kad se tučem

Holivudske majke na razne načine pokušavaju poslije rađanja vratiti vitku liniju: drže posebne dijete, bjesomučno vježbaju ili pribjegavaju nekoj drugoj metodi, a Angelina Jolie (35) snima akcijske filmove.

Nakon što je 2006. rodila kćer Shiloh, glumila je u trileru “Tražen”, a kad je 2008. na svijet donijela blizance Vivienne Marcheline i Knoxa Leona, prihvatila je ulogu u filmu “Salt”, u kojem glumi agenticu CIA-e optuženu da je KGB-ov “spavač” – tajni agent ubačen u američku obavještajnu agenciju. Prvi kandidat za ulogu agenta bio je Tom Cruise , a kad je on odustao, Angelina Jolie je nagovorila producente da glavnom junaku promijene spol i njoj povjere tu ulogu.

Dok je ona snimala “Salt”, koji se od 19. kolovoza prikazuje u Hrvatskoj, Brad Pitt (46) je otkazao sve angažmane kako bi čuvao njihovu djecu – osim blizanaca i Shiloh, imaju i posvojene sinove Maddoxa (10) i Paxa Thiena (6) te kćer Zaharu.

Kako ste se osjećali kad ste prvi put gledali “Salt”? – Inače mrzim gledati svoje filmove. No, prisilila sam se da pogledam ovaj i doista mi se svidio. A to rijetko govorim za svoje filmove. Pokušali smo napraviti triler koji će biti drukčiji od uobičajenih.

Koristi li se Salt u filmu svojom seksualnošću? – Žene u akcijskim filmovima inače uvelike koriste svoju ženstvenost, ali mi smo to htjeli izbjeći. Zbog toga u nekim scenama izgledam, možda, i najneatraktivnije što ste me dosad vidjeli na filmu, jer kad ste usred žestoke tučnjave i netko vam slomi nos, to ne može biti lijepo.

Je li vas, katkad, bio strah dok ste ispred kamera izvodili vratolomije? – Nimalo, pa ja uživam u tim scenama. Kaskader Simon Crane i moja dublerica Eunice Huthart odlično me poznaju, pa pri osmišljavanju scene paze da rade samo ono što bih i ja mogla.

Što vam se toliko sviđa kod akcijskih scena? – To je jedan od zabavnijih načina vježbanja. Kad su me prvi put nazvali zbog “Salta”, tek sam rodila blizance i sjećam se da sam ležala u krevetu u spavaćici. Provodila sam dane s blizancima u spavaćoj sobi, kao što to i inače rade majke kad rode, i osjećala sam se veoma raznježeno. Preplavili su me majčinski osjećaji. No, dok sam čitala scenarij, osjetila sam potrebu za nekom fizičkom aktivnosti. Ležeći tako u spavaćici, učinilo mi se da će film biti sjajna protuteža mojem tadašnjem stanju. Znala sam da će to biti i svojevrstan izazov, jer ću za akcijski film morati naporno raditi, a upravo to mi se i sviđalo.

Je li vam bilo teško kad ste se nakon porođaja morali vratiti u formu? – Počela sam vježbati dok su blizanci još bili vrlo mali, pa nisam smjela pretjerivati. Liniju sam relativno lagano vratila, veći mi je problem bio ponovno se priviknuti na ritam snimanja. Prvih nekoliko dana samo sam se pitala zašto sam se uopće vratila poslu. Jedan dan bih bila kod kuće s djecom, a već drugi dan bih trčala ulicom držeći pištolj i skakala s mosta. Što mi je to trebalo? Pa, ja nisam akcijska zvijezda, već mama… Na sreću, takvo raspoloženje me držalo samo nekoliko dana i ubrzo sam počela uživati u snimanju.

Jeste li upoznali stvarne agentice CIA-e? – Dvije žene koje sam upoznala bile su slatke, sićušne plavuše s plavim očima, koje su izgledale kao učiteljice iz provincije ili prodavačice u nekoj luksuznoj trgovini. No, jednom kad počnete razgovarati s njima, vidite s kojom lakoćom se snalaze u tom izuzetno teškom svijetu. Izgled zavarava, one su snažne žene. Priznale su mi jedino da im je uz takav posao teško imati stabilnu ljubavnu vezu. Najteže im je što sa suprugom ili dečkom ne smiju govoriti o svojem poslu, pa ni kamo idu kad ih nema tjedan dana.

I, za kraj, kako su Brad Pitt i obitelj? – Sjajno, hvala na pitanju. Djeca vas potpuno zaokupe, cijelo vrijeme vas nasmijavaju i postaju centar vašeg svijeta. I tako i treba biti. I da odgovorim na vaše pitanje, mi smo veoma sretna obitelj.

Raymond Harris

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju s Angelinom Jolie pročitajte u Gloriji br. 815.

Linker
05. svibanj 2024 05:52