IGRA LJEPOTE

Pet proljetnih beauty trendova

1. Istinski minimalizam Za make-upom koji naglašava prirodni izgled, koliko god se to činilo proturječno, posegnuli su vizažisti na revijama za Proenzu Schouler, Missoni i Petera Pilotta. Savjetuju da ovog proljeća izbjegavamo teške maskare i sjednila za oči te radije odaberemo besprijekornu podlogu koju možemo lagano nanijeti i preko usana, kako bi izgledale zdravije i svježije. Vizažisti preporučaju ‘look lutkice’, porculanski izgled lica s obrazima koji se sasvim lagano rumene, kako bi se naglasio – osmijeh.

2. Retro frizure Bez obzira radi li se o punđama kakve su bile popularne 60-ih ili visokim frizurama 30-ih, topliji dani donose i nadahnuće minulim desetljećima. Modeli na reviji Jil Sander nosili su elegantne bob frizure, Jean Paul Gaultier odlučio se za dramatični stil kakav su voljele pin-up djevojke i pokojna Amy Winehouse , a modna kuća Christian Dior za elegantne stilizirane uvojke i usne naglašene klasičnim crvenim ružem.

3. Vrtna zabava Sunce, lijepo vrijeme i bujanje prirode ove sezone moći će se vidjeti i na našim noktima, a kozmetički brendovi pripremili su nove proljetne kolekcije lakova za nokte u kojima prevladavaju nježne pastelne boje, kao i one iz cvjetne palete. Nježno ružičasta, boja ljubičica ili pak zelenog bilja mogu se naći u ponudi od Max Factora do Diora, čije su dvije nijanse nazvane Garden Party i obogaćene mirisom ruža.

4. Svježina na usnama Slatko roza, boja mandarine i maka tri su osnovne boje ruževa za usne koje su apsolutni hit ovoga proljeća. Brend Yves Sain Laurent odlučio se za ružičastu u nijansi žvakaće gume koja daje neodoljivu ljupkost usnama, a kada odaberete boju, još se samo trebate pobrinuti da pronađete kvalitetan ruž koji neće isušivati usne, već im davati hidrataciju, punoću i sjaj.

5. Igranje bojama Iako se ružičasta i tirkizna plava boja čine prigodnijima za modne piste, nego za svakodnevne situacije, stilisti za kosu preporučuju malo odvažnosti za topliju sezonu. Uz minimalistički modni stil najbolje će pristajati jarko narančasta, svijetlo plava i bijela kosa koje mogu biti vrlo elegantne, uz dozu futurizma.

Linker
12. svibanj 2024 17:43