Obrat na sudu

Svjedočit će i njihova maloljetna djeca! Angelina je skinula rukavice u borbi za puno skrbništvo

Kad se činilo da će sudska saga završiti u korist Brada Pitta, koji je u međuvremenu prestao piti i posezati za marihuanom ne bi li dokazao da je odgovoran roditelj i sposoban dijeliti skrbništvo, Angelina Jolie se pobrinula za preokret i podastrijela sudu nove dokumente kojima želi dokazati da je zlostavljao obitelj

Kad se već činilo da se ogorčenoj borbi Angeline Jolie i njezinog bivšeg supruga Brada Pitta zbog skrbništva nad njihovom maloljetnom djecom nazire kraj, dogodio se obrat. Glumica je sredinom ožujka predala sudu u Los Angelesu nove dokumente kojima želi dokazati otprije iznesene optužbe da je njezin 57-godišnji bivši suprug zlostavljao obitelj. Uz to, zvijezda će i sama svjedočiti, a to će učiniti i njihova maloljetna djeca Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) te dvanaestogodišnji blizanci Knox i Vivienne.

Brad je jako povrijeđen neočekivanim potezom bivše supruge, posebno mu teško pada što je Angelina u sudsku bitku uvukla i djecu.

Do sada kao da je vladao prešutni sporazum između bivših supružnika da ih se po tom pitanju ostavi na miru: iznimka je njihov najstariji sin Maddox (19) čiji je prošlotjedni iskaz o sukobu s ocem u zrakoplovu 2016. bio sve osim laskavog. Za očekivati je da djeca neće imati jednako viđenje obiteljske situacije: svako će na svoj način opisati svađe roditelja i Bradovo zavirivanje u čašu te posezanje za marihuanom, što bi moglo stvoriti razdor među njima i još ih više traumatizirati. Pritom se postavlja pitanje: smije li glumica sudu dostaviti nove dokaze za optužbe o zlostavljanju iznesene u rujnu 2016., kad je predala zahtjev za razvod i započela pripremati se za pravnu borbu za puno skrbništvo?

image
Angelina vrijeme pandemije provodi skoro isključivo uz svoju djecu.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Bitka se nastavlja! Maddox Jolie-Pitt svjedočio na sudu protiv Brada Pitta

- Ako Angelina ima dodatnu dokumentaciju koja dokazuje obiteljsko nasilje prema njoj ili djeci, može je predati sudu. Moglo bi biti riječ o novijem primjeru nasilja ili o detaljnijem obrazloženju onoga što je ranije predstavljeno - rekla je stručnjakinja za obiteljsko pravo Evie P. Jeang za Us Magazine.

image
I maloljetna djeca iz obitelji Jolie-Pitt morat će svjedočiti o navodnom zlostavljanju njihovog oca.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Razvod Brada Pitta i Angeline Jolie: Glumica spremna na sudu predati dokaze o obiteljskom nasilju

Bespoštedna borba

Kako je holivudska diva paralelno sa zahtjevom za razvod iznijela optužbe da je glumac verbalno i fizički zlostavljao svoju obitelji tijekom leta privatnim zrakoplovom kojim su se prije gotovo pet godina vraćali u Los Angeles s ljetovanja u Francuskoj, istražili su ih FBI i američka inačica Centra za socijalnu skrb te zaključili da nema osnove za optužbu. Brad Pitt se u međuvremenu riješio ovisnosti: tvrdi da je trijezan već četiri godine, a odrekao se i marihuane pokušavajući dokazati da je odgovoran roditelj i može ravnopravno dijeliti obaveze prema djeci. No, bivša supruga mu ne vjeruje.

- U protekle četiri i pol godine postojale su brojne Angeline optužbe koje su predane, a nisu potkrijepljene. Djecu je Angelina i prije koristila kako bi povrijedila Brada. Ovo curenje dokumenata o postupku od strane njenog četvrtog ili petog tima odvjetnika što ih je promijenila, poslužilo je kao sredstvo da se povrijedi Brad – tvrdi glumčev predstavnik.

Linker
18. travanj 2024 09:32