ZA SVAKOG PONEŠTO

Craft zagrebačka pekarnica predstavila je proljetne novitete koje vrijedi isprobati

S obzirom na to da se bliži Uskrs, a s njime i planiranje svečanog blagdanskog jelovnika, glavna zvijezda među proljetnim novitetima je pinca ili sirnica, odnosno tradicionalni uskrsni kruh.

Ovog tjedna službeno je započelo proljeće, godišnje doba kojem se svi veselimo, jer nam donosi lijepo vrijeme, bujanje prirode i povratak omiljenih aktivnosti na otvorenom. Dolazak proljeća podrazumijeva i osvježenje ponude u poznatoj zagrebačkoj craft pekarni Noel Bread and Deli, koja nam donosi nekoliko novih slanih i slatkih poslastica.

S obzirom na to da se bliži Uskrs, a s njime i planiranje svečanog blagdanskog jelovnika, glavna zvijezda među proljetnim novitetima je pinca ili sirnica, odnosno tradicionalni uskrsni kruh. Tajna pince s Noel B&D potpisom je u homemade džemu od naranče kao i u prirodnom kvascu. Nakon što se zamijesi i oblikuje, ostaje na hladnoj fermentaciji preko noći, a dodatno je obogaćena rumom, vanilijom i maslacem. Uz pincu, tu su još i sočna babka i klasična makovnjača, deserti koji će na najbolji mogući način upotpuniti blagdanski stol. Pinca je već u prodaji, a postoji mogućnost predrezervacije, uz plaćanje isključivo na Bread and Deli prodajnim lokacijama.

image

Pinca je zvijezda ponude

DANKO ŠIMUNOVIć

Desert koji osvaja na prvi pogled, a potom i okus, nedvojbeno je lemon pound cake, s kremom od yuzu-a i bijele čokolade, džemom od crvenog ribizla i mentom. Ovaj slatki zalogaj savršen je za proljetne dane, iznimno je sočan i mekan te je pravo utjelovljenje pojma umami. Kroasan u toploj sezoni dolazi u slanoj verziji, s kvalitetnom šunkom, sirom i namazom s hrenom. Izuzetno lagan, a opet zasitan, bit će idealan odabir za proljetni ručak na klupici u parku, s pogledom na zelenilo. Na prvi pogled jednostavan, no zapravo je kompleksan proizvod, jer izvana mora biti hrskav, a iznutra sočan i savršeno prozračan, stoga su dugo radili na njegovoj recepturi, kako bi podsjetio na kroasan koji možete pojesti u Francuskoj. Prilikom izrade koriste visoko kvalitetan maslac iz Francuske, s čak 86% masnoće, što mu daje onaj poseban okus.

image

Desert koji osvaja na prvi pogled, a potom i okus, nedvojbeno je lemon pound cake

DANKO ŠIMUNOVIć

Slani zalogaji uključuju čak dva nova sendviča, među kojima će svatko naći svog favorita. Za vegetarijance i ljubitelje zdravog načina života tu je sendvič s hummusom, koji se sastoji od šnite aromatičnog raženog kruha, s bogatim namazom od slanutka, upotpunjen pickled mrkvom i krastavcima, uz mini spicy kick, dok će oni skloniji mesu izabrati foccaciu s vrhunskom toskanskom salamom, sirom i namazom.

image

Za vegetarijance i ljubitelje zdravog načina života tu je sendvič s hummusom

DANKO ŠIMUNOVIć
image

Foccacia s vrhunskom toskanskom salamom, sirom i namazom

DANKO ŠIMUNOVIć

Linker
26. ožujak 2024 12:43