Ovog tjedna službeno je započelo proljeće, godišnje doba kojem se svi veselimo, jer nam donosi lijepo vrijeme, bujanje prirode i povratak omiljenih aktivnosti na otvorenom. Dolazak proljeća podrazumijeva i osvježenje ponude u poznatoj zagrebačkoj craft pekarni Noel Bread and Deli, koja nam donosi nekoliko novih slanih i slatkih poslastica.
S obzirom na to da se bliži Uskrs, a s njime i planiranje svečanog blagdanskog jelovnika, glavna zvijezda među proljetnim novitetima je pinca ili sirnica, odnosno tradicionalni uskrsni kruh. Tajna pince s Noel B&D potpisom je u homemade džemu od naranče kao i u prirodnom kvascu. Nakon što se zamijesi i oblikuje, ostaje na hladnoj fermentaciji preko noći, a dodatno je obogaćena rumom, vanilijom i maslacem. Uz pincu, tu su još i sočna babka i klasična makovnjača, deserti koji će na najbolji mogući način upotpuniti blagdanski stol. Pinca je već u prodaji, a postoji mogućnost predrezervacije, uz plaćanje isključivo na Bread and Deli prodajnim lokacijama.
Desert koji osvaja na prvi pogled, a potom i okus, nedvojbeno je lemon pound cake, s kremom od yuzu-a i bijele čokolade, džemom od crvenog ribizla i mentom. Ovaj slatki zalogaj savršen je za proljetne dane, iznimno je sočan i mekan te je pravo utjelovljenje pojma umami. Kroasan u toploj sezoni dolazi u slanoj verziji, s kvalitetnom šunkom, sirom i namazom s hrenom. Izuzetno lagan, a opet zasitan, bit će idealan odabir za proljetni ručak na klupici u parku, s pogledom na zelenilo. Na prvi pogled jednostavan, no zapravo je kompleksan proizvod, jer izvana mora biti hrskav, a iznutra sočan i savršeno prozračan, stoga su dugo radili na njegovoj recepturi, kako bi podsjetio na kroasan koji možete pojesti u Francuskoj. Prilikom izrade koriste visoko kvalitetan maslac iz Francuske, s čak 86% masnoće, što mu daje onaj poseban okus.
Slani zalogaji uključuju čak dva nova sendviča, među kojima će svatko naći svog favorita. Za vegetarijance i ljubitelje zdravog načina života tu je sendvič s hummusom, koji se sastoji od šnite aromatičnog raženog kruha, s bogatim namazom od slanutka, upotpunjen pickled mrkvom i krastavcima, uz mini spicy kick, dok će oni skloniji mesu izabrati foccaciu s vrhunskom toskanskom salamom, sirom i namazom.