DARKO TOMAŠ/ CROPIX
Mljac, mljac!

Gastro hitovi s Fuliranja: Srdočev burger oduševit će ljubitelje gljiva, stiže i "Drukčija sarma"

Na Fuliranju, koje će se i ove godine održavati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera od 29. studenog do 7. siječnja, predstavit će se ponajbolji domaći chefovi i ugostitelji na čak 17 adventskih kućica.

Na Fuliranju, koje će se i ove godine održavati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera od 29. studenog do 7. siječnja, predstavit će se ponajbolji domaći chefovi i ugostitelji na čak 17 adventskih kućica.

Zagrijavanje za Advent već se opako zakuhtava, a brojnim Zagrepčanima svoju će ponudu na Fuliranju, koje će se i ove godine održavati na Trgu Josipa Jurja Strossmayera od 29. studenog do 7. siječnja, nuditi ponajbolji domaći chefovi. Svoju ponudu na ekskluzivnom druženju za medije u zagrebačkoj Laubi tjedan dana prije službenog otvaranje Adventa predstavili su kreativni chefovi i ugostitelji koji će svoje specijalitete nuditi na čak 17 kućica. Među njima će biti i Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, Izakaya, Institut za kobasice by Mate Janković, Boogie Lab, Good Food, Beg‘s Plant Based Streetfood, Pizza Social Club, Briocherie, Chef‘s burger by Ivan Pažanin, Picnic Mingle & Fun, Kužinavanje by Damir Tomljanović, Full Circle, Rougemarin, i Bistro&Pizzeria Public, Gingle bells, Rakijarnica i Punch house by Gin Garden.

Pretasting 12. izdanja Fuliranja otvorio je mladi chef Deni Srdoč koji je nazočnima ponudio svoj Smeš Vol.2 burger s dry aged junećom pljeskavicom, cheddar sirom, Devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu. Burger je vrlo ukusan i dobro začinjen, porcija je zaista konkretna, a iako osobno nisam ljubitelj gljiva u ovoj kombinaciji su me oduševile. Ovo se definitivno isplati probati!

image

Smeš Vol.2 burger s potpisom chefa Denija Srdoča sastoji se od dry aged juneće pljeskavice, cheddar sira, Devil umaka, hrskavog luka i ragua od gljiva u brioche pecivu

SANDRO SKLEPIC

Chef Marko Palfi na svojoj će kućici nuditi jedno zanimljivo jelo - bao buns. Radi se o parenom mliječnom pecivu s prženim pilećim fileom, majonezom od hrena i kopra, domaćim kiselim krastavcima i klicama, te Strips & Dips u kojem su prženi pileći file te dva umaka.

Ponudu Pizza Social Cluba predstavio je Ivan Badžek koji je za pretasting pripremio dvije vrste pizze - Ma’Margeritu i pizzu Pizzaioli koje su ukusne, sočne i izrađenje od vrhunskih sastojaka. Idealan odabir želite nešto ‘prigristi‘ i podijeliti s ekipom.

image

Ivan Badžek predstavio je ponudu Pizza Social Cluba

SANDRO SKLEPIC

Samozatajni chef John Robert Tamonan iz Izakaye okupljene u Laubi na pretastingu oduševio je Ebi bunsima koje čine kozica u panko mrvicama, coleslaw, crni sezam, mladi luk i sriracha mayoneza.

image

Chef John Robert Tamonan iz Izakaye

SANDRO SKLEPIC

Eduard Beg posjetiteljima adventa nudt će Wellington Beef koji čini Juicy Marbles plant based file u duxellu od šampinjona, svježem lisnatom tijestu na podlozi kreme od krumpira, te umaku od crvenog vina. Ovo će jelo na Fuliranju biti weekend special Beg’s Plant Based Streetfooda.

image

Eduard Beg u ponudi ima Wellington Beef

SANDRO SKLEPIC

Iz Zadra je na pre-tasting u Laubu stigao i Vedran Božičev iz Picnic Mingle & Funa te prisutnima prezentirao njihovu predstavnicu na Fuliranju - Drukčiju Sarmu uz koju dolazi i espuma od krumpira i muškatnog oraščića, kapljice ulja peršina i dehidrirana dimljena paprika. Već tradicionalno Picnic će nedjeljom na Fuliranju organizirati i "Nedjeljni ručak" tijekom kojeg će u ponudi biti skradinski rižot. Pripremat će ga iskusni gastro znalci iz Skradina koji ovo jelo kuhaju više od 20 godina prema originalnom receptu. Ovo vrhunsko jelo, za koje se uvijek traži porcija više, u ponudi će biti tri nedjelje za redom od 13:30 sati.

image

Vedran Božičev iz Picnic Mingle & Funa stoji iza "Drukčije sarme"

SANDRO SKLEPIC

Damir Tomljanović, široj javnosti poznat i kao jedan od članova žirija Masterchefa, okupljenima je ponudio Buncek u sendviču. Vrijedna ekipa iz Chef’s burger by Ivan Pažanin uzvanicima je predstavila burger Crispy kapula, dok je svestrani Ivan Goreta iz Good Fooda iznenadio uzvanike jelom Smoking Santa Sausage koje čini dimljena adventska kobasica, ciabatta pecivo, slatko kiselo zelje i Good Food umak.

image

Na kućici chefa Damira Tomljanovića, poznatog i kao člana žirija Masterchefa, nudit će se Buncek u sendviču

SANDRO SKLEPIC

Institut za kobasice by Mate Janković uzvanike je iznenadio s dva jela: Šiskobasom sa sirom i Smokey Debrecinkom, a Mato Pejić iz Street Fooda by Public Šiš dogom. Posebnu atrakciju za sam kraj pre-tastinga izazvao je Mijo Volarević iz Boogie Laba koji je prezentirao dva Kronuta - izuzetno popularnu kombinaciju kroasana i krafne. Iz ponude Boggie Laba na Fuliranju okupljeni su tako kušali slani kronut s junetinom i šalšom, te slatki kronut s pistachiom i limunom.

image

Kronut pistachio limun by Boogie Lab

SANDRO SKLEPIC

Uz sjajnu gastro ponudu posjetitelji Fuliranja uživat će i u tradicionalnim zimskim pićima, a najveći hit, uz već tradicionalno kuhano vino, sigurno će biti kuhani gin i punch.

image

Kuhani gin

SANDRO SKLEPIC
Linker
27. travanj 2024 10:29