INSPIRIRAJTE SE

Nemate ideja za ukrašavanje pisanica? Donosimo vam pet jednostavnih DIY trikova s TikToka

TikTok je neiscrpan izvor inspiracije za obožavatelje DIY rješenja, a hashtag #eastereggideas (ideje za pisanice) broji više od 1,5 milijuna pregleda. Odabrali smo nekoliko jednostavnih i upečatljivih metoda koje se vrijedi isprobati ove sezone.

Pisanice su neizostavan detalj uskršnjeg uređenja doma koji nam svake godine omogućuje da pokažemo svoju kreativnu stranu. Iako nam trgovine već tjednima nude cijeli niz brzih i gotovih rješenja za ukrašavanje pisanica - od klasičnih boja u prahu do različitih naljepnica i navlaka - mnogi od nas i dalje su u potrazi za nešto originalnijim i efektnijim rješenjima.

DIY metode ukrašavanja jaja nisu bile strane ni našim bakama, a njihove pisanice obojene lukom i danas su podjednako atraktivne i poželjne. Srećom, tutoriali i savjeti za takve tradicionalne načine dekoriranja pisanica, baš kao i za one najmodernije, nikada nam nisu bili dostupniji zahvaljujući YouTube i TikToku.

TikTok je neiscrpan izvor inspiracije za obožavatelje DIY rješenja, a hashtag #eastereggideas (ideje za pisanice) broji više od 1,5 milijuna pregleda. Odabrali smo nekoliko jednostavnih i upečatljivih metoda koje se vrijedi isprobati ove sezone.

1. Tie Dye uskršnja jaja
@lifewith.marisa Egg-celent Easter DIY! You can also use Cool Whip so they are edible!? #eastereggs #easterdiy #easterideas #dyingeastereggs #eggcoloring ♬ original sound - Marisa

Skuhajte jaja, pustite da se ohlade i zatim namačite u octu dvadesetak minuta kako bi se boja što bolje uhvatila. Tie Dye efekt postiže se zahvaljujući pjeni za brijanje, koju je potrebno razmazati na tanjuru i u nju dodati nekoliko kapi jestive boje. Zatim pomiješajte boje na površini žlicom i uvaljajte jaje u pjenu kako bi stvorili željeni efekt. Ostavite premazana jaja da odstoje što duže na aluminijskoj foliji (autorica videa je čekala sat vremena) i zatim ih isperite pod mlazom vode.

2. Jaja obojena pomoću riže
@celenakinsey This is my FAVORITE way we dye eggs for easter and its my favorite holiday hack #easteregg #eggdyeing #momhacks #ideasforkids #easter #sensoryplayideas #momtips ♬ original sound - Celena Kinsey

U plastičnu vrećicu ubacite zrna riže, jaje i nekoliko kapi boje. Vrećicu je zatim potrebno zatvoriti i malo protresti. Rezultat? Pisanica zanimljive teksture u samo nekoliko sekundi. TikTokeri preporučuju ovu metodu svima koji žele ukrašavati jaja s malom djecom jer sam proces uzrokuje minimalan nered.

3. Izbijeljena jaja

Kako bi postigli minimalistički, izbijeljeni izgled jaja umočite ih u vodu i dodajte 400 ml octa te 10 žličica soli. Pomiješajte sastojke i kuhajte jaja 12-15 minuta. Zatim ih stavite u hladnu vodu, prebrišite čistom spužvom i pričekajte da se osuše.

4. Šljokičasta jaja

Za ovaj potpuno prirodni način ukrašavanja jaja potrebna vam je samo boca crnog vina. Ulijte ga u lonac, ubacite jaja i prokuhajte ih. Rezultat - pisanice tamne bordo boje sa šljokičastim finišem!

5. Pozlaćena jaja

Za ovaj jednostavni trik trebaju vam samo kist, ljepilo i malo "zlatne" aluminijske folije. Nakon što ste nekom od klasičnih metoda obojili jaje, premažite ga ljepilom i dodajte komadiće folije. Oblikujte ih kistom i izravnajte rubove.

Linker
12. ožujak 2024 16:08