UNSPLASH
SAVRŠEN ZA LJETOVANJE

Jedan hrvatski grad našao se na popisu skrivenih dragulja za idealan godišnji odmor

Preporuke kako provesti ljetnu sezonu samo se nižu, a među njima su i one cijenjenog časopisa Forbes koji je na svoj popis 18 skrivenih dragulja stavio i naš grad poznat i kao grad plaža.

Preporuke kako provesti ljetnu sezonu samo se nižu, a među njima su i one cijenjenog časopisa Forbes koji je na svoj popis 18 skrivenih dragulja stavio i naš grad poznat i kao grad plaža.

Uz španjolski lučki grad Castro Urdiales, francuski Pont-en-Royans, mali gradić Naantali u Finskoj i mnoge druge nerazvikane destinacije, na Forbesov popis skrivenih dragulja uvršten je i - Primošten.

image

Primošten obala

UHRYN LARYSA

"Ništa bolje od odmora u Hrvatskoj za opuštanje, uživanje u suncu, kristalno čistom moru, bogatoj baštini i gastronomiji. Smješten u Dalmaciji, samo 30 minuta vožnje automobilom od šibenske zračne luke, Primošten je top odredište za ljubitelje sunca i mora. Plaža Raduča Mala i njezini barovi, restorani, suncobrani, aktivnosti na vodi, bit će vaš stožer za uspješan odmor u Hrvatskoj. Jedna je od najdužih plaža u Hrvatskoj, dugačka čak dva kilometra, tako da nećete morati ustati rano ujutro kako biste pronašli mjesto na kojem ćete rasprostrijeti svoj ručnik i uživati ​​u zasluženom odmoru", navodi Forbes.

image

Stari grad Primošten

BEATA ZAWRZEL/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA BEATA ZAWRZEL/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Lista skrivenih dragulja broji 18 manje poznatih destinacija koje će privući putnike i odvesti ih daleko od turističke gužve u srce autentične europske kulture. Lista se temelji na glasovima više od milijun putnika iz 172 zemlje, a na njoj se nalazi od izoliranih sela skrivenih u planinama pa sve do ljupkih netaknutih gradića na plažama. U svakom slučaju, riječ je destinacijama koje prosječan putnik rijetko ima priliku vidjeti.

Ovaj popis je hvalevrijedan jer će se možda skretanjem fokusa na neke manje, ne toliko razvikane destinacije rasteretiti one koje su itekako prezasićene turistima. Na tome su neke od njih počele i same raditi pa je tako Venecija uvela turističku taksu, a stanovnici Kanarskih otoka planiraju prosvjede protiv prekomjernog turizma. Uz popis novih djelića raja na zemlji, možda će doći i do turističkog balansa kojem se teži.

Linker
10. svibanj 2024 11:58