RODIN ECKENROTH GETTY IMAGES/AFP
novi projekti

Život nakon osvojenog Oscara: Dobitnici nagrada u glavnim kategorijama već imaju nove projekte

Osvojiti zlatni kipić mnogima je ostvarenje snova i definitivno odlična preporuka za buduće projekte, a mi smo istražili gdje ćemo moći gledati, ali i slušati neke od ovogodišnjih laureata.

Osvojiti zlatni kipić mnogima je ostvarenje snova i definitivno odlična preporuka za buduće projekte, a mi smo istražili gdje ćemo moći gledati, ali i slušati neke od ovogodišnjih laureata.

S dodjelom najprestižnije nagrade Oscar možemo reći da je sezona nagrada i službeno završena. Najviše razloga za slavlje, svakako ima tim filma Christophera Nolana "Oppenheimer" koji je osvojio sedam nagrada. Iako je ova dodjela i ove godine priredila puno nezaboravnih trenutaka, ali i odličnih stylinga na crvenom tepihu, već dan nakon pobjede mnogi laureati potencijalno mogu razmišljati o novim projektima. Osim što će sljedećih nekoliko dana po svojim domovima tražiti idealno i posebno mjesto na kojem će držati ovu prestižnu nagradu, vrlo vjerojatno će i ponude "pljuštati sa svih strana", a samim time će im se otvoriti puno više mogućnosti i potencijalnih uloga. Pretpostavlja se kako će naravno najviše profitirati oni koji su dobili zlatne kipiće u glavnim kategorijama. A evo koje projekte su ovogodišnji pobjednici već snimili, ali i koji bi im se potencijalno mogli nuditi.

Cillian Murphy

Irski glumac dobio je prvog Oscara za maestralnu izvedbu znanstvenika u biografskom filmu "Oppenheimer". Cillian kojem čestitke na osvojenom zlatnom kipiću stižu sa svih strana svijeta, glumit će u nastavku apokaliptičnog filma "28 Days Later". Film se fokusira na priču o kuriru koji se probudi iz kome te sazna da su svijet napali zombiji. Navodno će Murphy biti i producent filma. Također stigla su i nagađanja kako bi ovaj samozatajni Irac mogao biti novi James Bond. "Cillian bi bio veličanstven kao James Bond u tajnoj službi Njegovog Veličanstva", rekao je Pierce Brosnan, koji je i sam utjelovio slavnog tajnog agenta 007. Hoće li se to doista i realizirati pokazat će vrijeme, no čini se kako će Cillian itekako imati pune ruke posla.

image

Cillian Murphy osvojio je prvog Oscara u karijeri, a šuška se da bi mogao glumiti novog Jamesa Bonda

ROBYN BECK/AFP

Emma Stone

Glumica je drugog Oscara u kategoriji najbolje glumice osvojila za lik Belle Bexter u filmu "Poor Things" redatelja Yorgosa Lanthimosa. Emma je već nastavila suradnju s Yorgosom za film "Kinds of Kindness". Naime, film je već snimljen, a premijera bi trebala biti na ovogodišnjem festivalu u Cannesu u svibnju. U njemu igraju Jesse Plemons, Margaret Qualley i Willem Dafoe. Također, Emma je u pregovorima da glumi u američkoj verziji korejske komedije "Save the Green Planet" . Film je to o čovjeku koji zatoči poslovnu ženu jer vjeruje da je dio invazije vanzemaljaca.

image

Emma Stone osvojila je drugog Oscara za film "Poor Things", a opet će surađivati s redateljem Yorgosom Lanthimosom

MIKE COPPOLA GETTY IMAGES/AFP

Robert Downey Jr.

O životu ovog glumca definitivno bi se mogao napisati film. Nakon godina ovisnosti i borbe s opijatima, Robert se "vratio Hollywoodu" u velikom stilu. Osvojio je prvog Oscara i postao najbolji sporedni glumac. Akademiju, ali i publiku osvojio je svojom ulogom umirovljenog časnika mornarice i visokopozicioniranog člana Komisije za atomsku energije - Lewisa Straussa u filmu "Oppenheimer". Roberta ćemo uskoro moći gledati u novoj ulozi. Naime, već je snimio špijunsku seriju "The Sympathizer" koja će svjetlo dana na HBO Maxu ugledati 14. travnja. Downey Jr. igra američkog špijuna koji je specijalist za tajne zadatke. Kakvi su mu planovi za dalje, zasad nije poznato, no i on je jedan od onih koji bi definitivno trebao iskoristiti svoju popularnost i "hype" koji trenutačno vlada oko njega.

Da’Vine Joy Randolph

Glumica je kao Murphy i Downey Jr. osvojila prvog Oscara u karijeri za ulogu Mary Lamb - voditeljice školske kuhinje u filmu "The Holdovers". Što se tiče budućih planova Da’Vine već ima dogovorena dva nova projekta. Uskoro bi trebala zaigrati u filmu "Shadow Force" prati supružnike (igraju ih Kerry Washington i Omar Sy) koji od neprijatelja bježe sa sinom. Joy Randolph bi trebala imati manju, ali zanimljivu ulogu. Osim toga, i drugom filmu Joy Randolph glumit će s Rebel Wilson u filmu "Bride Hard", a utjelovit vjenčanu kumu koja je zapravo tajni agent.

image

Da’Vine Joy Randolph čekaju dva filma - "Shadow Force" i "Bride Hard"

VALERIE MACON/AFP

Christopher Nolan

U karijeri je režirao brojne uspješne filmove, među kojima su "Inception", "Memento", "Dunkirk", a sada je na 96. dodjeli je osvojio prvog Oscara za najboljeg redatelja. Još se ne zna što novo Nolan ima u rukavu, ali sudeći po njegovim prijašnjim filmovima, očekuje se da će i sljedeći film biti velik i zahtjevan projekt. Jedno je sigurno, vrata bi mu sada trebala biti otvorena na sve strane, pa se očekuje da bi uskoro trebao u produkciju novog djela.

"Ideje dolaze od svuda. Volim raditi velike filmove", rekao je nedavno redatelj za Variety.

image

Christopher Nolan napravio je brojne uspješne filmove, ali nije potvrdio radi li na nečemu uskoro

ROBYN BECK/AFP

Billie Eilish

Glazbenica je osvojila drugog Oscara u karijeri za pjesmu "What Was I Made For?" i time ispisala povijest kao najmlađa dvostruka dobitnica nagrade Akademije. Što se tiče planova, na Instagramu je u veljači objavila na radi na novom albumu. To će biti njezin treći studijski album, ali zasad nije objavila točan datum izlaska. Mnogi nagađaju kako će požuriti s objavom kako bi iskoristila pažnju koju je dobila osvajanjem svog drugog kipića.

Linker
26. travanj 2024 07:17