Očekuje se ogorčena borba bivših partnera za ili protiv preseljenja s djecom u Europu na sudu

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Oboje žele isto

Joe Jonas i Sophie Turner u ratu za skrbništvo: U procesu slučajno otkrili ime druge kćeri

Raspadu četverogodišnjeg braka kumovalo je preseljenje u Englesku koje je ona htjela, a on se predomislio i umjesto očekivanog razgovora, predao zahtjev za razvod.

Raspadu četverogodišnjeg braka kumovalo je preseljenje u Englesku koje je ona htjela, a on se predomislio i umjesto očekivanog razgovora, predao zahtjev za razvod.

Isprva se činilo kako će se uskoro bivši supružnici, engleska glumica Sophie Turner i američki glazbenik Joe Jonas, bespoštedno natezati na sudu zbog skrbništva nad kćerima, trogodišnjom Willom i djevojčicom rođenom prije četrnaest mjeseci. Srećom, par se složio da će djevojčice do konačne odluke ostati u New Yorku umjesto da se s majkom presele u Veliku Britaniju. Nakon što je njujorška okružna sutkinja Katherine Polk Failla presudila da djevojčice do postizanja konačnog dogovora roditelja o skrbništvu moraju, ostati u New Yorku - uključujući dolinu Hudson i Long Island - zvijezda serije "Igra prijestolja" povukla se s djecom na skrivenu, njujoršku adresu. S obzirom na to da se u sudskim spisima djevojčice često spominju pod inicijalima W.J (Willa Jones) te D.J - u medije je dospio podatak kako su Sophie Turner i Joe Jonas nazvali mlađu kćer? Njeno ime taje od rođenja, no Daily Mail je otkrio da se malena zove Delphine. Navode da ime potječe od grčke riječi delphís, što u prijevodu znači dupin. Prilično je rijetko. Prema portalu Mum Junction, 2021. samo su 41 beba od milijun rođenih nosi ime Delphine.

Nema sumnje kako će se glumica sa svojim pravnim timom nastaviti boriti za toliko željeni povratak u domovinu s kćerima (ročište u postupku vezanom za preseljenje curica zakazano je za 3. listopada, na istom njujorškom okružnom sudu), dok se njezinom suprugu ideja o preseljenju u Europu nimalo ne sviđa. Sa svojim odvjetnicima učinit će sve kako bi ju spriječio odvesti Willu i njezinu mlađu sestru na drugi kraj svijeta. Zasad su sklopili privremeni sporazum i pristali na kompromisno rješenje o ostanku u New Yorku, piše People, no to je primirje u nadolazećem, iscrpljujućem ratu odvjetničkih timova bivših supružnika, koji će biti teško izbjeći.

Razlog zbog kojeg je propao četverogodišnji brak člana grupe Jonas Brothers i glumice koja se proslavila ulogom Sanse Stark u "Igri prijestolja", mogao bi biti stubokom različit stav o tome gdje će podizati djecu i konačno se skrasiti. Najprije su živjeli u Los Angelesu, no glumici život u prijestolnici filmske i glazbene industrije nije odgovarao. Preselili su se u Miami, u moderno zdanje od posebnih, staklenih ploha i čelika - čiji je izgled nadahnut radom velikog američkog arhitekta, Franka Lloyda Wrighta, piše portal Architectural Digest. Obiteljski život u "staklenoj kući" okruženoj visokim zidom i njegovanim vrtom, nije im bio sretan. Sophie Turner i dalje je nedostajao je život u domovini, stoga se njezin suprug, nakon što su dobili drugo dijete, složio s preseljenjem u Englesku.

Samo dva mjeseca prije nego što su objavili da se razvode, bivši par pronašao je novi dom u Velikoj Britaniji, piše magazin People. Nakon što su zajedno obišli brojne domove u Engleskoj, odlučili su se za "prekrasno seosko imanje" nedaleko Oxfordu koje je trebalo postati "primarno obiteljsko prebivalište", navodi se u sudskim dokumentima.

Bili su "uzbuđeni zbog preseljenja" i jedva su čekali gledati svoje kćeri kako odrastaju na engleskom selu. Sklopili su predugovor o kupnji posjeda 7. srpnja s tim da je kupovina (isplata) trebala biti dovršena 2. prosinca. Oboje su se "radovali su se što će božićne praznike 2023. provesti s djecom, obitelji i prijateljima u svom novom domu u Engleskoj", stoji u dokumentima koje navodi People.

No, Joe Jonas se predomislio: odustao je od preseljenja i od braka. Njegova supruga doista je bila šokirana njegovom odlukom o razvodu koju je, čini se, donio na probama za turneju s braćom: očekuju ih 74 koncerta u 18 zemalja, njima se nije svidjela ideja o njegovoj selidbi sa suprugom u Englesku.

image

Sophie Turner i Joe Jonas s njegovom braćom i njihovim ‘boljim polovicama‘

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Glazbenik je najprije obavijestio suprugu o tome da se želi razvesti i da joj ne dopušta odvesti djevojčice u Oxford, na farmu koju su zajedno odlučili kupiti i trebali se ondje preseliti. Odluku o razvodu objavili su 5. rujna, mjesec dana poslije unosne prodaje zajedničkog doma u Miamiju za 15 milijuna dolara. Prije dvije godine kupili su ga za 11 milijuna dolara i sada zaradili četiri milijuna. Treba dodati kako se njegovo bogatstvo procjenjuje na 50, a njezino na 12 milijuna dolara.

Kako su donedavno živjeli na Floridi, Joe Jonas podnio je zahtjev za razvod braka u toj državi, čiji je sud odmah nakon prispijeća njegovog zahtjeva za razvod, donio naredbu prema kojoj se oba roditelja sprečava u premjestiti djecu izvan te savezne države. Sophie Turner dobila je rješenje o toj odluci 6. rujna 2023., dan nakon objave odluke o razvodu u medijima.

Pokušala je razgovarati sa suprugom ne bi li ga privoljela da joj vrati putovnice djevojčica kako bi, prema otprije skovanom (zajedničkom) planu otišli u Englesku i do uređenja novog doma u Oxfordu, živjeli u privremenoj, unajmljenoj rezidenciji. Nije htio vratiti putovnice stoga ga je u dogovoru sa svojim odvjetnicima, tužila zbog otmice zajedničke djece. On je "odgovorio" objavom priča "dobro upućenog izvora bliskog paru" u tabloidima o njenom tobožnjem aljkavom odnosu prema majčinstvu i tulumarenju dok se on brine o kćerima. Sve je to, kako piše Daily Mail, morao opovrgnuti u sudskim dokumentima. No, potezom "ispod pojasa" razbjesnio je suprugu čiji su odvjetnici krenuli u bespoštedni protunapad.

image

Nekad sretan par 2019., kad je njihov odnos štimao

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Rezultat je nedavni okršaj na njujorškom sudu. Zašto u New Yorku? Bračni par je na Manhattanu 2018. kupio prostrani stan gdje su živjeli do preseljenja u Los Angeles a potom na Floridu. Kako god bilo, smatra se da je tamošnju sud nadležan za donošenje odluke o tome smiju li se djevojčice preseliti u Europu s majkom premda se njihov otac tome protivi. Vjeruje se da Sophie Turner s kćerima ovih dana boravi na drugoj njujorškoj adresi. Joe Jonas je, pak, na turneji s bendom koja će se protegnuti i na 2024. godinu.

Zasad ni pop zvijezda ni glumica nisu postigli što su htjeli - Joe Jonas gubi početku prednost u borbi protiv preseljenja, a Sophie Turner s djecom ne smije napustiti New York. Ostaje nada da se njihov razvod i borba za skrbništvo neće pretvoriti u ogorčeni sudski rat, poput Angeline Jolie i Brada Pitta. U tom slučaju najviše bi ispaštala djeca.

Linker
26. travanj 2024 12:07