Mandatory Credit: Photo by CraSH/imageSPACE/Shutterstock (14381669ql)
Kylie Jenner
Vanity Fair Oscar Party, Arrivals, Los Angeles, California, USA - 10 Mar 2024

 CRASH/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK CRASH/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
PLASTIK FANTASTIK

Kylie Jenner je novom kolekcijom svog modnog brenda razljutila ekologe

Iako je nedavno dobila priznanje udruge za zaštitu životinja PETA, mnogima se nije svidjelo što je njezina cijela kolekcija izrađena od plastike točnije materijala koji zagađuju okoliš i nisu stvoreni da traju.

Iako je nedavno dobila priznanje udruge za zaštitu životinja PETA, mnogima se nije svidjelo što je njezina cijela kolekcija izrađena od plastike točnije materijala koji zagađuju okoliš i nisu stvoreni da traju.

Kylie Jenner definitivno ima nos za biznis, no nerijetko neki njezini proizvodi izazovu kontroverze. Ovog puta, nova kolekcija njezine modne linije Khy, koja je predstavljena krajem veljače, razljutila je udruge koje se brinu za ekologiju i očuvanje planeta. Naime, nikako im se nije svidjela činjenica što je njezina cijela kolekcija izrađena od plastike te da se radije odlučila za jeftinije materijale koji se rade od fosilnih goriva nego na druge održive materijale koji nisu toliko štetni za okoliš i planet.

"Kylie Jenner promovira industriju brze mode koja dodatno potiče prekomjernu proizvodnju, ali i potrošnju. Ovi odjevni predmeti nisu dizajnirani da traju, oni su izgrađeni oko kratkotrajnih trendova bez poštovanja prema ljudima koji su ih napravili, planetu ili životinjama koje su u procesu naštetile.Izrada mode koja šteti ljudima, životinjama i planetu je strašna. Zaslužujemo odjeću koja je lijepo napravljena, a ne samo ugodna za nošenje", ispričala je Emma Hakansson, osnivačica udruge Collective Fashion Justice za Daily Mail.

image

Modna linija Kylie Jenner

KHY.COM

Dakle, gotovo svih 38 komada koliko ih je predstavila u ovoj kolekciji su napravljeni od poliuretanskog (PU) materijala - plastičnog materijala dobivenog iz sintetskog polimera odnosno kako je Kylie istaknula, izrađena je od veganske kože koja je posljednjih godina postala pravi hit.

image

Modna linija Kylie Jenner

KHY.COM

"Iako je koža dobivena od životinja jedan od najštetnijih i najokrutnijih, destruktivnih materijala u modi, nazivanje ovih odjevnih predmeta veganskom kožom nije fer. Ova odjeća nije napravljena kako bi zaštitila životinje ili brinula se o održivosti, već je iza svega samo profit", rekla je Emma.

Kylie i njezin tim, nisu reagirali na optužbe. A slavna poduzetnica lani u prosincu je dobila posebnu nagradu udruge za zaštitu životinja PETA i to upravo kad je predstavila kolekciju. Pripala joj je titula, Best Vegan Fashion trenutaka jer je su na partyju lansiranja njezine nove kolekcije, ona i njezine sestra Kendall Jenner i prijateljica Hailey Bieber odlično nosile njezine kreacije

Linker
26. travanj 2024 20:15