Matt Damon i Cillian Murphy

 ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK
netipičan glumac

Matt Damon o zvijezdi "Oppenheimera": "Najgore društvo s kojim možete otići na večeru"

Glumac Cillian Murphy toliko se predaje ulogama da za vrijeme snimanje nema vremena za druženje sa svojim kolegama, što je očito teško palo Mattu Damonu koji je javno kazao kako je slavni Irac poprilično nedruželjubiv.

Glumac Cillian Murphy toliko se predaje ulogama da za vrijeme snimanje nema vremena za druženje sa svojim kolegama, što je očito teško palo Mattu Damonu koji je javno kazao kako je slavni Irac poprilično nedruželjubiv.

Irski glumac Cillian Murphy koji je zahvaljujući naslovnoj ulozi u ‘‘Oppenheimeru‘‘ posljednjih mjeseci pokupio sve najvažnije filmske nagrade, a smiješi mu se i Oscar, prilično je čudan svat. Mrzi slavu i neprimjereno bogatstvo, kod kuće nema internet, ne koristi društvene mreže, mobitel mu je nužno zlo, a sada je otkrio kako nije baš ni druželjubiv. Naime, nedavno je gostovao u talk showu ‘‘60 Minutes‘‘ u kojoj je s voditeljem Scottom Pelleyjem razgovarao o snimanju ‘‘Oppenheimera‘‘ i otkrio kako mu je bilo na setu s brojnim kolegama. U jednom trenutku voditelj mu je otkrio kako mu je njegov filmski partner Matt Damon rekao da je on najgore moguće društvo za večerom jer, kako je Damon objasnio voditelju, Cillian je toliko predan radu da dok snima tako da ni za što drugo nema vremena ni koncentracije.

image

Matt Damon je svog kolegu prozvao - lošim društvom

JOHN MACDOUGALL AFP

‘‘Istina je, uvijek sam bio takav", odgovorio je Murphy kroz smijeh pa detaljnije pojasnio svoje ponašanje. "To se često događa iz razloga što na filmskom setu imate jako malo slobodnog vremena. Pogotovo ako imate glavnu ulogu. Moram biti odmoran kako bih naučio tekst. A istina je i da volim spavati i da mi treba san. Jednostavno mi je važniji san od druženja‘‘, kazao je glumac.

Ali šalu na stranu, Murphy je poznat po tome što se potpuno uživljava u svoje uloge, često prolazi fizičke transformacije i opsežna istraživanja kako bi oživio svoje likove, a za to mu treba i velika koncentracija pa opušteno druženja na setu za njega ne postoji.

image

Oppenheimer, uloga koja mu je donijela sve bitne filmske nagrade- čeka se još samo Oscar

UNIVERSAL PICTURES/MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

No, glumac se pokušao izvući kako je možda za vrijeme snimanja nepristupačan i loše društvo, ali sve se promijeni nakon što se ugase kamere. Dodao je kako se s Mattom Damonom i drugim kolegama puno družio nakon završetka snimanja, odnosno kada su diljem svijeta krenuli diljem promovirati film.

Posljednje druženje bilo im je nedavno u Londonu gdje se cijela ekipa našla na dodjeli nagrada BAFTA-e koju je Murphy i osvojio, a sljedeće druženje zakazali su 11. ožujka u Los Angelesu na dodjeli Oscara.

image

Cillian sa suprugom Yvonne McGuinness i Robertom Downeyem Jr. koji je za njega izjavio kako nije nikada vidio glumca predanijeg profesiji

CHRISTOPHER POLK/AFP/PROFIMEDIA

Inače, Cillian Murphy sa suprugom i dvojicom sinova živi na prekrasnom imanju u predgrađu Dublina gdje se 2015. doselio iz kaotičnog Londona, a za što to je svojedobno izjavio da mu je bila - najbolja odluka u životu.

Linker
27. travanj 2024 03:12