elvis presley priscilla

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Dosta su slične

‘Priscilla‘ stiže u listopadu: Priscilla Presley povjerila Sofiji Coppoli režiju svog života

Publika će konačno dobiti uvid u to kako je njezin život s pokojnim Elvisom Presleyjem zapravo izgledao iz njezine perspektive.

Publika će konačno dobiti uvid u to kako je njezin život s pokojnim Elvisom Presleyjem zapravo izgledao iz njezine perspektive.

"Nervozna sam jer je to moj život" rekla je Priscilla uoči premjere filma o svom životu koja će se održati na Filmskom festivalu u Veneciji 4. rujna. Film koji će svoje prikazivanje u kinima započeti tek krajem listopada, napisala je i režirala Sofija Coppola koja je na filmsko platno pretočila interesantan život supruge Elvisa Presleyja.

Film je napisan prema Priscillinim memoarima "Elvis i ja" objavljenih još 1985. koje je Coppola, kćer proslavljenog redatelja Francisa Forda Coppole, prije nekoliko godina uzela čitati, kako kaže, s mišlju "ovo će biti sočna, glamurozna priča." U stvarnosti je ostala zapanjena s činjenicom koliko se emocionalno povezala s pričom. "Mislila sam da će biti samo zabavna avantura i iznenadilo me koliko je bliska njezina priča bila" rekla je Coppola. I zaista, ove dvije žene dijele puno sličnosti, a najveća među njima svakako je odrastanje, odnosno formativne godine s poznatim umjetnicima, Priscilla sa suprugom Elvisom, a Sofija s ocem slavnim filmašem.

"Kroz svoju obitelj znam kako je to biti unutar showbusiness obitelji. Znam da te kroz odrastanje ljudi gledaju na drugačiji način. Uz to, životom s mojim ocem, tom velikom osobnosti, velikim umjetnikom velik se dio naših života vrtio oko toga. I kad vidim život moje majke, kako je pokušavala pronaći svoj put unutar njegovog, mogu se povezati s time" izjavila je Sofija povezujući svoj život s Priscillinim. U razgovoru za isti magazin Priscilla je rekla da je Sofijin rad pratila još otkad je 2003. osvojila Oskara s filmom ‘Izgubljeni u prijevodu‘. "Jednostavno mi je jasno tko je ona i osjećala sam da bi me mogla razumjeti" rekla je. "Mislila sam, imamo drugačije priče, ali ona bi mogla moju razumjeti bolje od bilo kojeg pisca jer je proživjela slično na svoj način."

Film uključuje scene koje bi se mogle protumačiti kao refleksija prošle, više patrijarhalne, ere ili kao bezvremenski alarmantne. Sama činjenica da je Priscilla imala svega 14 godina kad je stupila u vezu s tada 24-godišnjim Elvisom preko toga da joj je on birao odjeću sve do toga da je jednom izgubivši kontrolu tijekom tučnjave jastucima Priscilli zadao šljivu na oku. Ipak, poslije toliko godina, ona se njega sjeća s nježnošću i kaže da je to bilo neko drugo vrijeme. "Živjela sam u njegovom svijetu, željela sam ga zadovoljiti, željela sam se uklopiti, željela sam se zabavljati s njim i željela sam saznati što voli" rekla je Priscilla.

Priscillu u filmu igra Cailee Spaeny, a Elvisa utjelovljuje Jacob Elordi koji je jednu od najvećih uloga imao u seriji ‘Euforija‘ u kojoj je glumio lik Natea Jacobsa. Film će se premijerno prikazati u Veneciji 4. rujna, a u kina stiže 27. listopada.

Linker
27. travanj 2024 06:29