Novi brodolom

Slavni redatelj nema sreće u ljubavi: I četvrta supruga podnijela je zahtjev za razvod

Američka glumica koju je upoznao na snimanju filma "Inland Empire" traži isključivo pravno i fizičko skrbništvo nad njihovom 11-godišnjom kćeri te plaćanje sudskih troškova.

Donedavno stabilan brak holivudskog redatelja Davida Lyncha, "nasukao" se na nepremostive razlike zbog kojih je njegova supruga Emily Stofle podnijela zahtjev za razvod. Američka glumica koju je upoznao 2006. na snimanju svog trilera "Inland Empire" zatražila je od suda da joj dodijeli isključivo pravno i fizičko skrbništvo nad njihovom 11-godišnjom kćeri Boginiom, s tim da bi 77-godišnji redatelj prve filmske verzije SF spektakla "Dune", imao pravo posjećivati kćer.

image

Emily Lynch i David Lynch

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Glumica je redateljeva četvrta supruga: prethodno je bio oženjen slikaricom Peggy Lynch (1967. do 1974.), samozatajnom Mary Fisk (od 1977. do 1987.) te redateljicom i spisateljicom Mary Sweeney (od 2006. do 2007.), a bio je i u četverogodišnjoj vezi s talijanskom glumicom Isabellom Rossellini nakon što su se sredinom 80-ih spetljali na setu kultnog filma "Blue velvet". Kada je u razgovoru za The Guardian 2018. pričao o sebi, otkrio je da zbog sklonosti davanju prioriteta svom poslu, nije uvijek baš bio dobar suprug i otac.

image

Emily Stofle Lynch s kćeri Lulom u Rimu 2017.

MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK

U bivšim brakovima dobio je troje djece: 55-godišnja kćer Jennifer, također redateljica, rodila se u njegovom prvom braku. Sina Austina, 41- godišnjeg glumca, rodila mu je druga supruga Mary, dok je 31-godišnji glazbenik Riley rođen u redateljevom trećem braku s Mary Sweeney.

Njegova posljednja, 45-godišnja supruga, zatražila je od suda uzdržavanje dok se ne odredi visina alimentacije i plaćanje odvjetničkih troškova, piše Page Six. Koliko je poznato, uoči vjenčanja 2009. nisu potpisali predbračni ugovor stoga bi se bračna stečevina, kada ju sud utvrdi (njegova imovina procijenjena je na 70 milijuna dolara), mogla podijeliti popola. Redatelj filmova "The Elephant Man" i "Mulholland Drive" te "Wild at Heart" koji je četiri puta bio nominiran za nagradu Američke filmske akademije ali je još nije dobio, nije raspoložen za davanje izjava o drami u privatnom životu.

Linker
24. travanj 2024 07:12