VJERAN JEDNOJ ŽENI

Srce legendarnog nogometaša i prijatelja Zvone Bobana već 30 godina kuca samo za jednu ženu

Legendarni Paolo Maldini ove godine slavi tridesetu godišnjicu braka sa suprugom Adrianom Fossa, koja mu je i najbliža poslovna suradnica.

Biti fit lavovski je posao, to znaju svi koji svoje tijelo pokušavaju održati u kakvoj-takvoj formi, a pločice kojima se na pragu 56. rođendana može pohvaliti legendarni talijanski nogometaš Paolo Maldini nedavno su izazvale zavidne reakcije na plaži u Miamiju.

Jedan od najboljih lijevih braniča u povijesti nogometa, koji je cijelu igračku karijeru proveo u AC Milanu, gdje je kasnije godinama obnašao funkciju sportskog direktora, na Floridi se opustio na suncu, uživajući sa suprugom Adrianom Fossa u morskim radostima i šetnji pješčanom plažom.

image

Paolo Maldini i Adriana Fossa na gala svečanosti u Milanu 2022.

MASSIMILIANO FERRARO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Jedan je od rijetkih vrhunskih sportaša koji se može pohvaliti da je tijekom svoje nevjerojatne igračke karijere bio vjeran samo jednom klubu i samo jednoj ženi. Paolo Maldini i Adriana Fossa upoznali su se 1987. u jednoj diskoteci u Milanu, a ovog će prosinca proslaviti tridesetu godišnjicu braka. Vjenčali su se u lombardskoj vili u pitoresknom talijanskom mjestašcu Cassano d‘Adda, a u braku su podigli sinove Christina, koji će u lipnju proslaviti 28. rođendan, te 22-godišnjeg Daniela, nogometaša Monze, koji je u taj klub stigao na posudbu iz Milana.

image

Paolo Maldini u lipnju će proslaviti 56. rođendan

PICHICHIPIXX/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Njihova ljubavna priča je nevjerojatna, jer se Adriana Fossa zbog Maldinija odrekla superuspješne karijere modela, a danas je suprugu bliska suradnica u razvoju brenda Sweet Years koji je pokrenuo sa svojim prijateljem, također nogometašem Christianom Vierijem.

Adriana Fossa podrijetlom je Venecuelanka i rođena je 8. lipnja 1968. u Caracasu. Njezina majka Dianora Blanco, pripadnica je jedne od najimućnijih venecuelanskih obitelji, a karijeru modela započela je u Miamiju i Parizu. Bila je muza talijanskih dizajnera Giannija Versacea, Roberta Cavallija, Gianfranco Ferrea i Laure Biagiotti, a nastupala je i kao voditeljica popularnih televizijskih showova na raznim talijanskim televizijskim programima.

image

Supružnici su se opustili na pješčanoj plaži

PICHICHIPIXX/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Njezin suprug je, pak, za milanske "rossonere" od 1985. do 2009. godine odigrao čak 902 utakmice, te sudjelovao u osvajanju sedam naslova prvaka Italije i pet naslova Lige prvaka. Devet godina mu je suigrač u Milanu bio legendarni kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban, s kojim je i danas u prijateljskim odnosima.

Osim toga može se pohvaliti i sa 126 nastupa za talijansku nogometnu reprezentaciju s kojom je stigao finala Svjetskog prvenstva 1994. i finala Europskog prvenstva 2000. Nakon odlaska u sportsku mirovinu uprava kluba Milan je umirovila i njegov dres s brojem 3 na leđima, a prema dogovoru moći će ga odjenuti isključivo Maldinijevi direktni potomci ako jednog dana budu zaigrali za prvu momčad.

image

Paolo Maldini vjeran je jednom klubu i jednoj ženi

PICHICHIPIXX/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Linker
30. ožujak 2024 04:27